Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolistkinje Holandije nove šampionke sveta: U finalu je pala reprezentacija Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 13:40
Vaterpolistkinje Holandije nove šampionke sveta: U finalu je pala reprezentacija Španije Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Vaterpolistkinje Holandije nove su šampinke sveta. One su u neizvesnom finalu u Fukuoki pobedile selekciju Španije i to nakon boljeg izvođenja peteraca - 17:16 (4:3, 2:4, 3:1, 3:5, 5:4).

Ušle su Holanđanke sa dva gola viška u poslednju deonicu, činio se da su veoma blizu da još nakon 24 minuta igre reše pitanje pobednika, ali se rivake nisu predavale.

 

 

Zaigrale su Špankinje mnogo agresivnije i bolje, stigle do 11:11 na manje od minut do kraja, da bi u preostalih nekoliko desetina sekundi oba tima postigla po jedan pogodak i pristupilo se izvođenju peteraca.

Jedini promašeni penal viđen je u trećoj seriji, čime je titula svetskih šampionki pripala Holandiji, posle čega je usledilo veliko slavlje na bazenu u Fukuoki.

Pre toga, u borbi za treću poziciju Italija je bila bolja od Australije i osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu – 16:14 (5:4, 5:6, 3:1, 3:3).

Završni mečevi u muškoj konkurenciji igraju se sutra, u borbi za treće mesto Srbija se od 06.00 časova (TV Arena 1 Premium) sastaje protiv Španije, d će s eza titulu od 11.00 časova (TV Arena 1 Premium) boriti mađarskai Grča.