Vesti iz ostalih sportova

Srbija spremna za svetskog šampiona: Španija nije bauk, u bazenu je sve drugačije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 17:38
Srbija spremna za svetskog šampiona: Španija nije bauk, u bazenu je sve drugačije MN Press

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbija Nikola Jakšić istakao je da je Španija glavni favorit na predstojećem Svetskom prvenstvu u Fukuoki, koje će se održati od 16. do 29. jula.

Srbija se na žrebu nalazila u drugom šešira, a za rivale u grupi D dobila je Crnu Goru, Španiju i Južnoafričku republiku. Prvi protivnik biće "crvena furija" u ponedeljak od 13:30.

"Vidim da mnogi ne veruju, ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice", rekao je Jakšić za Vaterpolo savez Srbije i dodao:

"Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali, u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute, a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo."

Neće biti lako sutra sa šampionima, koga mnogi vide kao glavnog favorita u Japanu, što zbog imena, što zbog činjenice da godinama igraju u istom sastavu.

"Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja."

Njegovo mišljenje podelio je i saigrač iz repezentacije Sava Ranđelović.

"Perone, Munaris i Granados su perjanice. U svakoj utakmici sa njima smo imali šanse. Ne treba nam pritisak, tek je prva utakmica na prvenstvu. Da se osetimo i odigramo najbolje što možemo", rekao je Ranđelović.

Podsetimo pre ovog takmičenja, Srbija je imala neuspešan nastup na Svetskom kupu u Sjedinjenim Američkim Država, gde je osvojila tek sedmo mesto, a sada će u Japanu imati priliku za popravni.

Posle susreta sa Španijom, "delfini" će 19. jula igrati protiv Južne Afrike, dok je susret sa Crnom Gorom zakazan dva dana kasnije.