Vesti iz ostalih sportova

Strahinja Rašović veruje u bolje rezultate vaterpolista: Spremni smo za Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.07.2023 11:19
Strahinja Rašović veruje u bolje rezultate vaterpolista: Spremni smo za Svetsko prvenstvo MN Press

Vaterpolista Srbije, Strahinja Rašović izjavio je da će njegov tim dati maksimum na predstojećem Svetskom prvenstvu i dodao da će ekipa u svaki meč ući sa željom da pobedi.

Rašović je za reprezentaciju Srbije odigrao 132 utakmice i postigao je 234 gola, a sa "delfinima" je osvajao medalje na Olimpijskim igrama, Svetskoj ligi i Svetskom kupu.

"Treniramo punom parom i sve ide kako treba. Imamo odlične uslove u Kašivazakiju, stigli su Crnogorci sa kojima ćemo da sparingujemo. Pred nama je najteži ispit ovog leta i nadam se da ćemo da budemo spremni", izjavio je Rašović, preneo je zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Iskusni Rašović je istakao da je ekipa analizirala igre u Istanbulu i Los Anđelesu i da veruje kako će u budućnosti rezultati biti mnogo bolji.

"Videli smo šta je bilo loše. Ne možemo da se ubijemo posle Amerikanaca i Rumuna, koje smo nedavno deklasirali. Nije protivnik bio u pitanju, već naša glava. Jednostavno, poraz od Amerikanaca je ostavio traga protiv Rumuna. Idemo dalje", rekao je Rašović.

Srbija će na SP u Fukuoki koji počinje 14. jula igrati u grupi sa Španijom, Crnom Gorom i Južnom Afrikom.

"Španija je odlična ekipa, nema tu priče. Ali za nas idealan rival da vidimo koliko možemo. Sa Crnom Gorom će kao i uvek da bude velika borba. Južna Afrika nije rival za brigu. Najvažnije je da se mi u glavi doteramo. Idemo u Fukuoku da igramo, ne dolazimo da bi ispali u osmini ili četvrtini finala. Koliki su nam dometi videćemo, ali u svaki meč ćemo ući da budemo što bolji i da pobedimo. Sve je to sport, naše je da damo maksimum", zaključio je Rašović.