Vesti iz ostalih sportova

Uroš Stevanović je siguran: U Vaterpolo savezu Srbije ne razmišljaju o smeni selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 12:58
Uroš Stevanović je siguran: U Vaterpolo savezu Srbije ne razmišljaju o smeni selektora MN Press

Osvojeno tek sedmo mesto na Svetskom kupu u Sjedinjenim Američkim Državama nije rezultat kojim bi Vaterpolo savez Srbije mogao da bude zadovoljan, ali uprkos njemu aktuelni selektor Uroš Stevanović ima apsolutnu podršku.

Ovo je u izjavi za zvaničan sajt VSS izjavio generalni sekretar Nemanja Marijan uz napomenu da jedan slabiji rezultat ne može da poljulja celu organizaciju.

- Plasman sigurno nije kakav smo očekivali. Verovali smo da prvo Ameriku možemo da pobedimo. Pali smo u poslednjoj četvrtini na način koji nam nije svojstven. Stigao je i meč sa Rumunijom. Izgubili smo i nema nikakvog opravdanja. Bio sam sportista i verujem da su momci i dalje bili u šoku posle prve utakmice. Tada može sve da krene nizbrdo. Video sam i realne, smirene izjave Stevanovića i daleko bolju igru protiv Nemačke. Što se Vaterpolo saveza Srbije tiče, imamo puno poverenje u Uroša Stevanovića, svesni smo njegovog znanja, entuzijazma i želje za radom, ali smo svesni i situacije u kojoj smo sada. Potrebno je vreme i mnogo rada, spremni smo za to.", rekao je Marjan.

Prema rečima prvog opretaivca VSS osnovni cilj ove generacije je plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine i ekipa ima kvalitet da to ostvari.

"Srpski vaterpolo od osamostaljenja 2006. zna samo za uspehe. Posle Tokija, posle dakle 15 godina, došlo je do smene generacija. Otišli su igrači koji su ostavili najveći trag u svetskom vaterpolu, koji su bili nerešiv problem za rivale. Jasno je da nismo bogom dani za medalje. Imali smo i svojih problema koji su se odrazili na reprezentaciju i sada želimo samo da u Fukuoki damo maksimum u svakom meču. Sa toliko odličja u proteklim godinama sigurno je da smo mnogima bili trn u oku i da ovu situaciju svi koriste. Idemo dalje, uradićemo sve da budemo što bolji. Naš cilj je da izborimo Olimpijske igre spremni da hvalimo kada treba, da kritikujemo kada treba ali i da prepoznamo udare sa strane koji ne mogu da nas poremete", rekao je Marjan.