Vesti iz ostalih sportova

Streljaštvo dobija svoju Ligu šampiona: Streljački savez Srbije ima realne šanse da se plasira

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.07.2023 14:26
Streljaštvo dobija svoju Ligu šampiona: Streljački savez Srbije ima realne šanse da se plasira MN Press

Evropska streljačka konfederacija (ESC) saopštila je da je osnovala Ligu šampiona, koje će biti novo timsko nadmetanje najboljih seniorskih reprezentacija, saopšteno je iz ove organizacije.

 

U saopštenju se navodi da će u Ligi šampiona učestvovati po četiri muško-ženske ekipe vazdušnom puškom, vazdušnim pištoljem i u gađanju glinenih golubova disciplina trap.

Lista učesnika će biti poznata u septembru, po završetku poslednjeg Svetskog kupa u sezoni, a Streljački savez Srbije ima realne šanse da se plasira u Ligu šampiona vazdušnim pištoljem, a i ekipa puškom je u konkurenciji za plasman među četiri najbolje selekcije.

Za Ligu šampiona kvalifikovaće se po tri najbolje reprezentacije na osnovu bodova osvojenih na pojedinačnim godišnjim rang listama Evropske streljačke konfederacije, dok će četvrti učesnik biti domaćin, koji će ove godine biti Mađarska. Sabiraju se bodovi po dva najbolje rangirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz svake zemlje.

ESC će svakom kvalifikovanom timu obezbediti sredstva za pripreme i troškove putovanja. Pobednik Lige šampiona će svom savezu doneti 10.000 evra. Nagrada za drugo mesto je 7.500, za treće 5.000 i za četvrto 2.500 evra.