Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić šesta na mitingu u Lozani: Još jedan zapažen nastup sjajne skakačice u vis u Dijamantskoj ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 22:11
Angelina Topić šesta na mitingu u Lozani: Još jedan zapažen nastup sjajne skakačice u vis u Dijamantskoj ligi Guliver

Sedamnaestogodišnja Angelina Topić osvojila je šesto mesto u skoku u vis na večeras održanom mitingu Dijamantske lige u Lozani, a najbolji rezultat ostvarila je u trećoj seriji, kada je "pala" na 1,94 metra.

Pokušala je aktuelna evropska šampionka u konkurenciji do 18 godina i osvajačica bronzane medalje na prošlogodišnjem šampionatu sveta u konkurenciji do 20 godina da nadvisi taj rezultat, ali je obarala lestvicu na 1,97.

 

 

Isti rezultat zabeležila je Rumunka Danijela Stančiju, dok je pobedu, sa najboljim ovosezonskim rezultatom u svetu, odnela aktuelna olimpijska vicešampionka Australijanka Nikola Olislagers (2,02 metra). Drugo mesto pripalo je UKrajinki Irini  Geraščenko (2,00), a treće njenoj zemljakinji Jaroslavi Mahučih (1,97). 

Inače, trećeplasirana na seniorskom prvenstvu Evrope 2022. na mitingu u Parizu ostvarila je isti plasman, odborivši tom prilikom i državni rekord. Kao dokaz više da je naslednica nekada vrsnog skakača u vis, Dragutina Topića, nasledila očev dar i da je na putu da ga nadvisi, jer je pred njom tek budućnost u "kraljici sportova".