Vesti iz ostalih sportova

Ako damo sve od sebe, možemo da se nadamo pobedi: Živko Gocić pred novo finale Lige šampiona sa Pro Rekom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 16:01
Ako damo sve od sebe, možemo da se nadamo pobedi: Živko Gocić pred novo finale Lige šampiona sa Pro Rekom MN Press

Prošlog juna, vaterpolisti Novog Beograda izgubili su finale Lige šampiona na peterce od Pro Reka, a godinu dana kasnije imaju priliku da osvajaču rekordnih 11 evropskih kruna vrate milo za drago (3. jun, 21.00). Pobede nad Olimpijakosom i Barselonetom dovele su ih do završnog čina Fajnal ejta, a tom razlikom što ih je tada vodio Igor Milanović a danas na trenerskoj klupi sedi Živko Gocić. 

Osvajač svih mogućih trofeja pod kapicom reprezentacije Srbije osetio je kao igrač Solnoka slast isplivavanja na sam vrh kontinentalnog klupskog vaterpola, a sada isto želi i sa Novobeograđanima. Savršeno svestan veličine italijanskog tima, ali i kapaciteta svoje ekipe.

"To je ekipa koja i prošle i ove godine dominira u evropskom vaterpolu. Sigurno da su najteži mogući rival za nas u tom smislu. Spremaćamo se, glavni fokus će nam biti to da igramo protiv dominantne ekipe, koja igra jako dobru odbranu. Ne smemo da zaboravimo i njihove napadačke kapacitete. Finalna utakmica  je neka priča za sebe, može jedna ekipa da bude veliki favorit, a da sa druge strane druga ekipa napravi preokret. Ne bih se bavio time ko je favorit na papiru ili ima veće šanse. Finale je finale. Potrudićemo se da iskoristimo eventualne slabe tačke Pro Reka, a da akcenat na našoj igri stavimo na ono što najbolje znamo da radimo  i da tako i odigramo", rezonuje Gocić. 

Legendarni kapiten nacionalnog tima očekuje da svaki njegov igrač pruži sve što može u ovom trenutku, pa i više od toga, jer jedino tako može da se bude konkurentan izabranicima Sandra Sukna. 

"Siguran sam da će btii veliki borba. Ono što uvek tražim od igrača, tražiću i sada. Prihvatam jedino ako svaki igrač posle utakmice kaže da smo dali sve od sebe. Ako tako bude, onda stvarno nemamo problem, kakav god bude rezultat. Ako tako budemo nastupili, možemo da se nadamo pobedi", smatra mladi trener, inače prezadovoljan time kako je Novi Beograd organizovao još jedan F8 Lige šampiona. 

"Ovom prilikom bih se zahvalio klubu i celoj organizaciji, LEN, svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira. Fantastično sve deluje, od hotela, prevoza do bazena. Uslovi su perfektni. Sve to je dodatni motiv da pružimo svoj maksimum. Pozivam navijače Novog Beograda, ljubitelje vaterpola i prijatelje da nas podrže, ali i da uživaju u jednom fantastičnom duelu", poručio je Gocić u ime kluba koji vrlo kratko postoji, a već drugi put je na korak od trona Starog kontinenta.