Vesti iz ostalih sportova

Sve je spremo za završnicu Lige šampiona u vaterpolu: Najbolje ekipe u Evropi od sutra na bazenu "11. april"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.05.2023 16:58
Sve je spremo za završnicu Lige šampiona u vaterpolu: Najbolje ekipe u Evropi od sutra na bazenu "11. april" MN Press

Završni turnir Lige šampiona za vaterpoliste, Fajnal-ejt, počinje u sredu na bazenu "11 april", treću godinu uzastopno, a rival srpskom šampionu Novom Beogradu u četvrtfinalu biće Olimpijakos, predvođen dugogodišnjim kapitenom Srbije Filipom Filipovićem i trenerom Igorom Milanovićem.

Meč je na programu u sredu od 17 časova, dok će se u ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju: Barseloneta – Jug (15.00), Breša – Vuljagmeni (18.30), Pro Reko – Ferencvaroš (20.00).

"Teško je govoriti o favoritima i prognozirati konačan ishod u ovako jakoj konkurenciji. Ima mnogo dobrih ekipa i duboko sam uveren u to da će utakmice biti kvalitetne“, rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić na konferenciji za medije koja je održana u hotelu 'Kraun plaza' u Beogradu. Pozivam publiku da dođe na bazen '11. april' i da uživa vrhunskoj predstavi", dodao je on.

"Igramo kod kuće i svesni smo da imamo velike mogućnosti. Ali, ovde je osam sjajnih timova i svako ima šansu da osvoji trofej. Najvažnije je da smo se dobro pripremili za prvi meč protiv Olimpijakosa", kazao je Gocić.

Trener Olimipijakosa Igor Milanović istakao je da se lepo oseća u svom gradu i da su uslovi na otvorenom bazenu SC „11. april“ izvanredni.

"Ne osećam nikakv pritisak od menadžmenta da nešto moramo. Lično, veći pritisak sam imao protiv Vuljagmenija u nacionalnom prvenstvu, jer za Olimpijakos je osvanje Kupa i nacionalnog prvenstva bio impetrativ. Ovde smo došli bez prvog centra. Tokom sezone imali smo dobre utakmice, ali i loše momente. Daćemo sve od sebe, a maksimalno smo fokusirani na prvi meč sa Novim Beogradom. Nadam se da možemo da odigramo dobru utakmicu i snažno verujem u srčanost mojih igrača", rekao je Milanović.

Utakmice će se igrati u fantastičnom ambijentu, a specijalno za ovu priliku na bazenu SC "11, april" izgrađene su montažne tribine kapaciteta oko tri hiljade mesta.

U prodaji su isključivo dnevne ulaznice po cenama od 1.200 do 1.500 dinara i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a ,kao i onlajn putem sajta tickets.rs.

Titulu brani italijanski Pro Reko koji je prošle godine u finalu tek posle peteraca bio bolji od Novog Beograda.