Vesti iz ostalih sportova

Pre samo pola godine htela da prestane da vesla, a sada ima bronzanu medalju: Jovana Arsić zadovoljna postignutim uspehom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.05.2023 14:24
Pre samo pola godine htela da prestane da vesla, a sada ima bronzanu medalju: Jovana Arsić zadovoljna postignutim uspehom Guliver/AP Photo/Darron Cummings

Veslačica Partizana i srpska reprezentativka, Jovana Arsić, izjavila je da je zadovoljna osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. 

Ona je pre dva dana osvojila treće mesto na EP na Bledu, u disciplini skif:

"Veoma sam zadovoljna postignutim uspehom, pogotovo kada se osvrnem na činjenicu da sam pre samo šest meseci bila odlučna u tome da prestanem da veslam. Tada sam obavila ozbiljan razgovor sa trenerom Nikolom Stojićem i donela odluku da se fokusiram i maksimalno posvetim veslanju. Shvatila sam da moram da promenim sebe, a ne da se trudim da menjam ljude oko sebe", izjavila je Arsićeva, saopštio je VK Partizan.

Ona je istakla da je po prvi put osetila podršku trenera i pravi sistemski rad koji se kontinuirano sprovodi od početka saradnje:

"Verovatno će sada svi reći kako su oduvek znali da ja to mogu, ali jedno je misliti da mošeš, a drugo zaista uraditi. Ovo je bio težak posao za sve nas. Otvorili smo vrata za velike uspehe. I slobodno mogu da kažem da je Stojić uspeo da me usmeri i istrenira da ja to stvarno i uradim", dodala je Arsićeva.

Trener svih seniorskih srpskih ekipa učesnika EP, Nikola Stojić, izjavio je da je Jovana Arsić zasluženo osvojila medalju:

"Nastavljamo dalje ka sledećem cilju i verujem da može još da napreduje i da se približi svetskoj prvakinji iz Holandije. Nakon par dana odmora nastavljamo sa pripremama za SP, u okviru kojih nas očekuje i nastup na Svetskom kupu u Lucernu početkom jula, dok je ove godine Beograd organizator Svetskog prvenstva od trećeg do 10. septembra", naveo je Stojić, pa istakao da veslanje ima veliku podršku države:

"Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta i državi Srbiji, na podršci vrhunskom sportu u pohodu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Takođe, bez podrške Olimpijskog komiteta Srbije ne bismo uspeli da ostvarujemo rezultate, koje postižemo poslednje tri sezone, i zbog toga veliko hvala predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom", naveo je Stojić.