Vesti iz ostalih sportova

VK Novi Beograd na domaćem terenu nadigrao Špandau

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.05.2023 22:15
VK Novi Beograd na domaćem terenu nadigrao Špandau MN Press

Vaterpolo klub Novi Beograd takmičarski i organizaciono u potpunosti je spreman za domaćinstvo Fajnal-ejta Lige šampiona, pošto je večeras u poslednjem kolu B grupe, u sjajnom ambijentu otvorenog bazena Sportskog centra "11. april", savladao Špandau 13:8 (7:3, 1:2, 4:2, 1:1).

Za tu priliku izgrađene su montažne tribine, kapaciteta oko 3.000 mesta, postavljeni su i novi reflektori i nema sumnje da će iz Beograda u svet biti poslata najlepša slika, a da će ljubitelji vaterpola moći da uživaju.

Kada je reč o duelu sa Berlincima, Novobeograđani su već u prvoj četvrtini stekli četiri gola prednosti, što im je omogićilo da meč rutinski privedu kraju u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Duško Pijetlović sa tri pogotka, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Angelos Vlahopulos, Nikola Jakšić, Alvaro Granados i Strahinja Rašović.

Na finalnom turniru Lige šampiona, od 31. maja do 3. juna, osim Novog Beograda učestvovaće još Breša, Ferencvaroš, Jug, Barseloneta, Pro Reko, Olimpijakos i Vuljagmeni.

Titulu brani italijanski Pro eko, koji je prošle sezone u finalu savladao Novi Beograd posle boljeg izvođenja peteraca.