Vesti iz ostalih sportova

Janković zna šta je ključ pobede protiv Partizana: Odbrana će presuditi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.05.2023 20:18
Janković zna šta je ključ pobede protiv Partizana: Odbrana će presuditi MN Press

Kapiten vaterpolista Radničkog Filip Janković izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Partizana u majstorici za treće mesto u Superligi Srbije.

Partizan je u prvom meču u Kragujevcu slavio sa 10:8, a Radnički je pobedio na drugoj utakmici u Beogradu rezultatom 11:8.

Majstorica između Radničkog i Partizana biće odigrana sutra od 21 sat na zatvorenom bazenu SPD "Radnički" uz besplatan ulaz za sve navijače. Pobednik ovog duela osvojiće treće mesto i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Naša igra u drugom meču je bila dobra. Bili smo praktično saterani u ćošak, morali smo da se borimo i u tome smo uspeli. Ključ pobede je pre svega bila dobra igra u odbrani, ali i to što smo iskoristili šanse u napadu. Proradio je kod nas neki inat i uspeli smo da donesemo 'majstoricu' na naš bazen", rekao je Janković, preneo je zvanični sajt kluba.

On je istakao da očekuje veliki broj navijača na sutrašnjoj utakmici.

"Mnogo nam znači podrška publike. Uvek imamo dobru potporu i jak vetar u leđa sa tribina na našem bazenu, ali ni to nije garant pobede. Moramo u bazenu da pokažemo da smo bolji, da zadržimo trend dobrih igara. Očekujem nastavak dobre forme. Pobeda u Hanoveru, u Ligi šampiona, nas je vratila na pravi put. Primili smo samo sedam golova na njihovom bazenu, što je veliki uspeh, a potom i protiv Partizana zadržali dobru defanzivu. Kada primimo tako mali broj golova, možemo da se nadamo pozitivnom ishodu", dodao je vaterpolista Radničkog.

Vaterpolisti Radničkog i Partizana su odigrali mnogo utakmica ove sezone.

"Kao i u svim prethodnim utakmicama, prevaga će biti u odbrani, želji i energiji. Odigrali smo mnogo utakmica ove sezone i manje-više se sve zna u oba tabora. Nadam se da će kod nas biti veća želja, igramo na našem bazenu i pokušaćemo da i iz toga iscrpimo dodatnu energiju, jer je ova utakmica mnogo važna i za klub i za nas kao igrače. Pored toga što nam donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, svima nam je bitno na kom ćemo mestu završiti, jer nije isto kada si treći ili četvrti u državi. Svako od nas će i u tome imati veliki motiv", zaključio je Janković.