Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Partizana i Radničkog igraju još jednu utakmicu: Čeka se osvajač trećeg mesta u prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 21:56
Vaterpolisti Partizana i Radničkog igraju još jednu utakmicu: Čeka se osvajač trećeg mesta u prvenstvu MN Press

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da naplate "brejk" u bazenu Radničkog, pošto su Kragujevčani uspeli da mu vrate milo za drago u večerašnjem revanšu - 8:11 (2:3, 3:3, 1:3, 2:2) na beogradskoj Banjici i u svoj grad vrate seriju mečeva za treće mesto na kraju prvenstva, odnosno izlazak u kvalifikacije za sledeću Ligu šampiona. 

Crno-beli su se dobro držali u prvom poluvremenu, uspevši da ga završe samo s jednim golom minusa, međutim vremenom su gosti preuzimali konce utakmice u svoje ruke, da bi je prelomili u trećoj četvrtini. Uspeli su izabranici Miloša Korolije da smanje zaostatak na dva pogotka (6:8), ne i da vrate rezultatski egal, pa je sve vodilo ka trijumfu pulena Uroša Stevanovića. 

U prvom redu zahvaljujući Aleksi Ukropini, jer je reprezentativac Crne Gore neizmenično davao golove (četiri) i pomagao klupskim kolegama da se upišu u strelce. Nikola Lukić mu je pomogao sa dva pogotka, dok su Stanojević, Janković, Gavrilović, Drašković i Pjevančić po jednom matirali golmana.

Petar Smiljević četiri puta je pogodio za domaćina, ali nije imao potrebnu podršku ostalih. Jednostavno, Partizan nije bio na nivou sa gostovanja u Šumadiji, pa će mu biti teško da u majstorici, 20. maja, izbegne četvrtu poziciju i Kup Evrope. Do tada bi mogli da saznamo i ime novog šampiona, jer Novi Beograd ima zicer u drugom meču sa Crvenom zvezdom, ove srede od 20 časova. Prvi je pripao braniocu titule sa "11. aprila".