Vesti iz ostalih sportova

Mikaela Šifrin oborila rekord legendarne Lindzi Von i dala otkaz treneru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.02.2023 10:15
Mikaela Šifrin oborila rekord legendarne Lindzi Von i dala otkaz treneru Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, File

Američka skijašica Mikaela Šifrin saopštila prekinula je saradnju sa dugogodišnjim trenerom Majkom Dejem, prenose svetski mediji.

Mikaela Šifrin je uručila otkaz treneru samo dan uoči trke veleslaloma na SP u Meribelu. Ona je pre nekoliko dana osvojila srebro na SP u superveleslalomu.

"Posle sedam sezona rada sa Dejem, odlučila sam da u sledeću fazu karijere uđem sa novim trenerom. Želim da se zahvalim Majku i da mu odam priznanje za sav njegov rad i posvećenost tokom poslednjih nekoliko godina", rekla je Šifrin u izjavi koju je preneo američki skijaški tim.

Američki mediji podsećaju da je Šifrin ove sezone uspela da obori rekord Lindzi Von od 82 pobede na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji. Ona se nalazi na pobedu od ukupnog rekorda od 86 trijumfa, koji drži legendarni švedski skijaš Ingemar Stenmark.

"Šifrin će nastaviti sa novim timom uz podršku trenera američkog skijaškog tima do kraja sezone. Tim se zahvaljuje Deju na njegovom radu i velikom uspehu u poslednjih sedam godina", dodaje se u saopštenju američkog skijaškog tima.

Šifrin će se u subotu takmičiti u slalomu na SP, pre nego što se vrati takmičenju u Svetskom kupu. Prvi trener ženskog američkog skijaškog tima je Pol Kristofič.