Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Partizana poveli u seriji duela za treće mesto: Radnički "potopljen" u svom bazenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 22:55
Vaterpolisti Partizana poveli u seriji duela za treće mesto: Radnički "potopljen" u svom bazenu MN Press

Vaterpolisti Partizana napravili su iskorak ka trećem mestu na kraju Superlige Srbije i kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone, pošto su večeras ostvarili prvu od dve potrebne pobede u duelima sa Radničkim, tako što su favorita iz Kragujevca "potopili" pred njegovom publikom - 8:10 (2:2, 1:2, 3:1, 2:5). 

Sedmostruki prvak Evrope bio je mirniji, a vođstvom od 4:2 u drugoj dekadi nagovestio je iznenađujuće slavlje protiv domaćina, u čijim redovima nije bilo Vrlića i Pljevančića. Izabranici Uroša Stevanovića nisu se dali, pa su preokrenuli vodu na svoju vodenicu u trećoj deonici susreta, da bi u zadnjoj u dva navrata vodili sa +2 (7:5 i 8:6).

Partizan je sve izdržao i izbriljirao u poslednja četiri minuta, serijom pogodaka došavši do izvanredne prilike da sledeće srede na beogradskoj Banjici ode u borbu za elitno takmičenje. Iako je letos ostao bez pola tima, tim trenera Miloša Korolije prvo je u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije namučio branioca titule, Novi Beograd, a večeras je stigao nadomak velikog uspeha. 

Golove za Partizan ovog puta postigli su: Lovre Miloš 4, Gladović 2, Jakšić 1, Dimitrijević 1, Smiljević 1 i Giga 1, dok su za Radnički pogađali: Stanojević 2, Kojić 2 Janković 1, Ćuk 1, Ukropina 1 i Drašković 1. 

Superliga Srbije - meč za 3. mesto

utorak 

Radnički - Partizan 8:10

Superliga Srbije - finale

sreda

Novi Beograd - Crvena zvezda 20.00