Vesti iz ostalih sportova

Reakcije sportista na nezapamćenu tragediju: Oglasili se Ivana Vuleta i Kevin Panter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 17:16
Reakcije sportista na nezapamćenu tragediju: Oglasili se Ivana Vuleta i Kevin Panter MN Press

Masakr u kom je četrnaestogodišnji učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", rano jutros, usmrtio osmoro dece i radnika obezbeđenja, a ranio još šestoro učenika i jednu nastavnicu, zgrozio je i rastužio i najbolju srpsku atletičarku Ivanu Vuletu (devojačko Španović).

Osvajačica brojnih medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, u Dijamantskoj ligi i brojnim drugim takmičenjima obratila se javnosti putem društvenih mreža. 

"Tragedija u školi Vladislav Ribnikar liči na nešto što smo, do sada, zamišljali da se dešava samo u Americi. Međutim, decenije državne i medijske promocije kriminalaca, mafijaša, rijaliti monstruma, šunda, nasilja i dekadencije bolesnih vrednosti i nebrige o čoveku dovele su do konačnog poraza srpskog društva. Moje iskreno saučešće porodicama žrtava, ranjenima od srca želim što brži oporavak", napisala je vrhunska srpska sportiskinja, pa dodala.

"U danima pred nama će morbidni urednici tabloidnog smeća analizirati svaki detalj iz života napadača, deteta kojem niko nije pomogao dok je tragedija još mogla da se spreči. Hoće li neko pomoći bolesnom društvu re nego što i kod nas scene policijskih kordona i uplakane dece oko škola postanu svakodnevica kao i u SAD? Ili ćemo se ponovo baviti posledicama umesto lečenja uzoraka koji su izazvali krah kompletnog sistema u kojem živimo?", poručila je Ivana Vuleta putem svog instagram profila, a preneo portal Telegraf. 

Košarkaš Partizana, Kevin Panter, kratko je istim putem izrazio tugu i žaljenje zbog ljudskih gubitaka u istoj tragediji.

"Molite se za Srbiju, 03.05.2023", stoji u objavi udarne igre crno-belih, koji se sa Realom bori za jedno mesto na Fajnal foru Evrolige u Kaunasu.