Vesti iz ostalih sportova

Srbija ima predstavnicu na Svetskom kupu u sportskom penjanju: Staša Gejo nastupa u Seulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 15:55
Srbija ima predstavnicu na Svetskom kupu u sportskom penjanju: Staša Gejo nastupa u Seulu MN Press

U Seulu je danas počeo Svetski kup u sportskom penjanju, sa dvadesetpetogodišnjom Stašom Gejom kao jedinom takmičarkom iz Srbije. Iza skupa vrhunskih penjača uz veštački uspon stoji Međunarodna federacija sportskog penjanja (IFSC), a isti se nalazi u sastavu zvaničnog sezonskog kalendara. 

Najbolji svetski penjači i penjačice nadmetaće se u disciplinama speed i bolder, a naša najbolja predstavnica u ovom sportu nastupiće u drugoj od pomenutih. Kvalifikacije u bolderu biće održane 29. aprila 2023. godine od 09.00 časova po lokalnom vremenu, odosno od 02.00 sati po srednjeevropskom vremenu.

Polufinala i finala u toj disciplini predviđena su za 30. april, kada se i završava Svetski kup. U nedelju od 04.00 kreću polufinalna nadmetanja, dok je finale po programu u ponedeljak od 7 sati i 30 minuta. 

Staša Gejo je rodom iz Niša, a vrhunac njene kratke karijere su zlato na Evropskom prvenstvu 2017. godine i bronza sa planetarnog šampionata sezonu posle toga. Takođe, može da se ponosi trećim mestom na kontinentalnom šampionatu 2022. i najsjajnijim odličjem sa Svetskih igara 2017. godine.