Vesti iz ostalih sportova

Darko Habuš: Poslali smo fantastičnu sliku Beograda u svet

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.04.2023 14:36
Darko Habuš: Poslali smo fantastičnu sliku Beograda u svet MN Press

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš rekao je da je prezadovoljan kako je sve proteklo danas i dodao da je u svet iz glavnog grada Srbije poslata fantatsična slika.

"Prezadovoljan sam, mislim da smo poslali fantastičnu sliku Beograda u svet. Kadrovi koji smo danas gledali u lajvu su fenomenalni, oduševljen sam, vraćao sam nazad nekoliko puta, oboren je rekord, preko 10.000 ljudi je startovalo Beogradski maraton. Poslali smo jednu lepu razglednicu Beograda u svet" - rekao je Habuš.

Direktor Beogradskog maratona se osvrnuo i na rezultate pobednika.

"Vreme nije dozvolilo da se obore neki rekordi. Obzirom na vremenske uslove, rezultati su fantastični. Pobednica maratonske trke je bila na dva sata i 30 minuta, malo je zakasnila da obori rekord, ali to je samo i isključivo zbog gužve koja je bila na stazi."

 

Habuš je objasnio i zbog čega je bilo gužve na maratonskoj trasi.

"Neke nove stvari smo probali, s obzirom da su najbolji maratonci upali u gužvu polumaratonske trase i desetke, pa smo imali malih poteškoća zbog brojnih vozila koja su morala da se sklanjaju. To je i nama za nauk, s obzirom da je prvi put TV prenos rađen na ovaj način. Sledeće godine ćemo neke stvari menjati kako bi i njima napravili bolji ugođaj", rekao je on.

Habuš je na kraju kazao da je cilj da Beogradski maraton nastavi da se razvija i zahvalio se svima koji su pomogli organizaciju ovog velikog sportskog spektakla.

"Na najlepši način ćemo Beograd prezentovati u Parizu što nam je potrebno radi domaćinstva EXPO 2027. Želimo da Beogradski mraton nastavi da se razvija. Mi već od sutra pripremamo 37. izdanje Beogradskog maratona da bi sledeće godine sve bilo još bolje i impozantnije. Koristim priliku da se zahvalim celom timu Beogradskom maratona i svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog velikog projekta, kao i svim medijima koji nas podržavaju i hvala vam što ste došli u ovolikom broju", zaključio je Habuš.