Vesti iz ostalih sportova

Darko Habuš: Veliko hvala Beogradu i svim službama u organizaciji maratona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.04.2023 15:05
Darko Habuš: Veliko hvala Beogradu i svim službama u organizaciji maratona MN Press

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je danas da su uspešno savladani svi izazovi pred održavanje te sportske manifestacije, u nedelju 23. marta, i zahvalio gradskim službama na svesrdnoj pomoći.

"Ceo tim Beogradskog maratona je vredno i marljivo radio godinu dana, stavio naše prijatelje i partnere pred brojne izazove, a cilj je bio da budemo dobri domaćini svim učesnicima i svima koji dolaze u naš grad. Godinu dana smo pričali šta želimo da napravimo, reorganizovali preduzeće i uz saradnju sa svim sekretarijatima grada Beograda smo u tome i uspeli", istakao je Habuš na konferenciji za štampu.

On se, takođe, osvrnuo na kandidaturu Beograda za Expo 2027. godine.

"Trenutno se predstavljaju gradovi u Parizu. S obzirom da smo najveći sportski događaj koji Srbija ima, posle Beogradskog maratona ćemo napraviti izveštaj sa kojim će se Beograd predstaviti u cilju dobijanja domaćinstva. Zato želim da pozovem sve da dođu na maraton, budu na stazi, iskoriste lepo vreme i da najlepšu sliku pošalju u svet. Kao što bi Duško Radović rekao, želimo u nedelju da budemo srećni što smo se tog jutra probudili u Beogradu", izjavio je Habuš.

MN Press

 

Darko Glavaš, iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinacija, izneo je više detalja o organizaciji same trke i značajne servisne informacije o zatvorenim saobraćajnicama.

"Beograd je tradicionalno domaćin i partner organizacije Beogradski maraton. Već mesecima se radi na uređenju ulica, signalizacije, zelenih površina. Svih trasa gde će trkači prolaziti. Aktivnosti na postavci su u toku, a izmene u režimu gradskog prevoza počinju u subotu od 22 časa. Apelujemo još jednom na sve sugrađene da pomere svoja vozila sa trase trke o čemu su već postavljena obaveštenja duž cele trase. Izmene u linijama gradskog saobraćaja počinju takođe u subotu od 22 časa", istakao je Glavaš.

Na pres konferenciji su se obratili i zamenik načelnika odeljenja za bezbednost sportskih priredbi Dragan Divac, potpukovnik policije iz uprave gradske saobraćajne policije Goran Radenković, sekretar Crvenog krsta za Grad Beograd Nikola Prica, Vladimir Bečković iz gradskog Zavoda za urgentnu medicinu, kao i meteorolog Nedeljko Todorović.

Beogradski maraton, 36. po redu, na programu je u nedelju od 9:00 sati, a start je tradicionalno ispred crkve Svetog Marka.