Vesti iz ostalih sportova

Dejan Savić na Malti: Sliema ponosno saopštila ime novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 14:31
Dejan Savić na Malti: Sliema ponosno saopštila ime novog trenera MN Press

Trofejni srpski vaterpolista i trener Dejan Savić u narednom periodu vodiće Sliemu sa Malte, saopštio je novi klub dvostrukog osvajača olimpijskog zlata.

Savić će pokušati da sa Sliemom ostvari što bolji rezultat u letnjoj ligi, koja traje do juna meseca. 

"Velika, velika vest. Sliema ASC sa zadovoljstvom objavljuje da je najtrofejniji vaterpolo trener, Dejan Savić, imenovan za glavnog trenera kluba", napisao je klub sa Malte na svim Twitter nalogu.

Savić je u dosadašnjoj karijeri vodio Crvenu zvezdu i reprezentaciju Srbiju i imao je dosta uspeha. Kao selektor Srbije, osvojio je dvaput zaredom zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (2016. i 2020). Na svetskim prvenstvima 2015. i 2017. godine osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, a bio je šampion Evrope triput zaredom — 2014, 2016. i 2018. godine.

Kao igrač dugo godina je nastupao za Partizan, klub u kojem je ponikao. Igrao je u Španiji za Barselonu i Barselonetu, bio je u Italiji u Florenciji i Pro Reku, dobar deo karijere proveo je u ruskom Sintezu, a poslednju sezonu nastupao je u Crvenoj zvezdi, gde je kasnije bio veoma uspešan i trofejan trener.
Sa crveno-belima osvojio je titulu prvaka Evrope 2013. godine.