Vesti iz ostalih sportova

Norvežanka poletela sa skakaonice i doživela pravu dramu: Mislila sam da ću polomiti svaku kost u telu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2023 21:20
Norvežanka poletela sa skakaonice i doživela pravu dramu: Mislila sam da ću polomiti svaku kost u telu Guliver/Bernhardt

Mlada norveška skijaška skakačica Silje Opseth (23) doživela je juče pravu dramu prilikom jednog skoka u Trondehajmu, kada je probala stazu koja je specijalno konstruisana za Svetsko prvenstvo.

Naime, Opseth je uhvatila zalet i poletela velikom brzinom. Od starta ju je gurao jak vetar, koji je otežavao njen skok. Kada je dostigla veliku visinu prepala se jer je videla da stvari izmiču kontroli, pa je uz strašan krik skratila skok za čak 70 metara i sletela na oko 116.
 

 

 

Ona je Norveškoj testirala jednu od skakaonica koje su specijalno namenjene za Svetsko prvenstvo, a nakon skoka dala je interesantnu izjavu.

"Mislim da je ovo bio skok koji se nije smeo dogoditi. Išla sam prebrzo. Bila sam šokirana kada sam videla svoj odraz i udaljenost. Osećala sam strah od smrti i uhvatila me velika panika. Mislila sam da ću polomiti svaku kost u telu", rekla je Opseth za norveške medije.

Inače, Norvežanka je trenutno šestoplasirana u poretku Svetskog kupa i ove sezone beleži dobre rezultate na većini bitnijih takmičenja.