Vesti iz ostalih sportova

Veslači Srbije kreću na završne pripreme za OI: Spremni smo, bićemo pravi u Parizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.07.2024 11:57
Jovana Arsić je adut Srbije u Parizu MN Press
Jovana Arsić je adut Srbije u Parizu

Srpski veslački tim za Olimpijske igre putuje danas na finalnu fazu priprema, koje će odraditi nedaleko od Pariza, sa željom da što spremnije dočeka početak borbe za medalje.

Na konferenciji za medije u hotelu "Moskva" novinarima su se obratili članovi dubl skula Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, koji će se takmičiti i u skifu, kao i Jovana Arsić i trener Nikola Stojić.

"Dosta smo dobro radili ovaj poslednji period. Iako smo se Nikolaj i ja tek kvalifikovali pre mesec i po dana, nismo se previše takmičili zajedno, ali ovih poslednjih mesec dana je bilo odlično. U dobroj smo formi, zdravi smo, zadovoljan sam kako ide čamac i spremni smo da se trkamo sa svima", rekao je Mačković.

Pimenov je istakao važnost zdravlja i fokusa pred nastup na OI.

"Najbitnija stvar je da smo zdravi, fokusirani i da imamo jasan cilj. Čamac dobro ide, imamo dosta iskustva, trenirali smo zajedno celu zimu i verujem da smo spremni“, poručio je on.

Arsićeva je naglasila da pripreme teku u najboljem redu, ali da su naredne dve nedelje ključne.

"Mislim da sam dobro radila u prethodnom periodu, a ove završne dve nedelje su poput šlaga na torti. Nadam se da će sve ići u najboljem redu i da ćemo uspeti sve da odradimo kako treba. Što se tiče ciljeva, to ostavljam isključivo za sebe, ali najbitnije je da ostvarimo ono što je meni i mom timu bitno i da ostanemo fokusirani do kraja”.

Stojić je izrazio puno poverenje u veslače i uverenje da će pokazati maksimum na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

"Prvo bih želeo da čestitam sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre rezultatima koje su postizali ove i prošle godine. Znamo šta se sve dešavalo poslednjih meseci u Savezu i zato bih se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci, predsedniku Božidaru Maljkoviću, potpredsedniku Žarku Zečeviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom. Predstoji nam još 16 dana u Parizu gde ćemo obaviti završne pripreme i nadam se da ćemo biti spremni za najbolje što možemo da postignemo", zaključio je Stojić.