Vesti iz ostalih sportova

Derbi sezone u Kragujevcu: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.02.2023 17:29 >> 17:57
Derbi sezone u Kragujevcu: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju sutra Novi Beograd, u derbiju drugog kola druge faze Superlige Srbije, koji bi veoma lako mogao da odluči ko će završiti na prvom mestu uoči plej-ofa.

Biće to treći duel Kragujevčana i Novobeograđana ove sezone, Radnički je kao gost slavio u prvenstvenom duelu (15:14) i ima bod više na tabeli, dok su Novobeograđani bili ubedljivi u regionalnoj ligi (13:6).

"Igramo praktično za prvo mesto u ligaškom delu. Prednost domaćeg bazena u nokaut fazi je veliki ulog i daćemo sve od sebe da dođemo do trijumf", rekao je kapiten Radničkog Filip Janković.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze posle poraza od Olimpijakosa u Atini, u sedmom kolu Lige šampiona (13:7), dok su izabranici Živka Gocića slavili na gostovanju španskom Sabadelju (8:6).

"To je veliki derbi. Utakmica će biti veoma teška, ali verujem da će biti dobar meč. Očekujem veliku, pravu mušku borbu sa obe strane i očekujem da od moje ekipe veliku želju da se pruži maksimum. Ukoliko tako bude, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, protiv ekipe koja godinama unazad pokazuje dobre rezultate. Pokušaćemo da naše adute stavimo u prvi plan i iskoristimo neke njihove greške", istakao je Gocić.

MN Press

 

Prema njegovim rečima, domaći teren biće prednost za Radnički, ali neće imati presudnu ulogu.

"Mi smo profesionalci i onog trenutka kad utakmica počne i kada se uđe u fokus to ne bi trebalo da predstavlja problem", rekao je Gocić.

Prvotimac Novog Beograda i jedan od najboljih strelaca ekipe Strahinja Rašović takođe očekuje veoma težak meč.

"Ovo će biti direktna borba za prvo mesto pred završnicu prvenstva. Prvi meč smo izgubili kod kuće i sada idemo u Kragujevac da pobedimo. To se ne dovodi u pitanje, niti sumnjam u moju ekipu. Verujem da ćemo imati dobar pristup, ostaje samo da uradimo ono što se od nas bude tražilo. Čvrsto verujem u pobedu. Radnički je odlična ekipa, veoma respektabilna, predstoji nam nimalo lak duel, ali uvek sam optimista", zaključio je Rašović.

Utakmica između Radničkog i Novog Beograda igra se sutra od 19.30 sati.
Radnički je prvi na tabeli sa 16 bodova. Ima pet pobeda i remi, dok Novi Beograd ima bod manje, pet trijumfa i poraz.