Vesti iz ostalih sportova

Bloomberg Adria "Finance Industry Trends 2023“: Partnerska medijska kuća Arenna Channels Group održala prvu tematsku konferenciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 07:35
Bloomberg Adria "Finance Industry Trends 2023“: Partnerska medijska kuća Arenna Channels Group održala prvu tematsku konferenciju 24sedam

Prvu regionalna tematska konferencija "Finance Industry Trends 2023" održana je prošle nedelje u organizaciji Bloomberg Adria, partnerske medijske kuće Arena Channels Group.

Skup koji je na jednom mestu okupio najbitnije učesnike na tržištu finansijskog i bankarskog sektora iz čitavog regiona opravdao je očekivanja i bio je odlična prilika da se razmene mišljenja i publici približi momenat u kom se nalazimo.

Konstatovano je da bankarski sektor regiona nema prevelikog razloga da brine, jer je poverenje u njega stabilno. Guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković koja je govorom pred punom salom Makavejev muzeja Jugoslovenske kinoteke, gde se tražilo mesto više otvorila konferenciju, poručila je upravo to, te rekla da su četiri banke u Sjedinjenim Američkim Državama dobar primer da se vidi šta se desi kada poverenje u banke padne.

"U Srbiji situacija nije takva, što dokazuje i nivo depozita u 2022", poručila je Jorgovanka Tabaković i dodala da je još jedan dokaz za to i istorijski nizak nivo problematičnih kredita u ukupnoj kreditnoj aktivnosti.

Događaj je podržan od strane zlatnih sponzora Banca Intesa i Visa, kao i sponzora Erste Bank i Marsh LcLennan.

Bila je to prva u nizu planiranih tematskih konferencija koje organizuje medijska kuća Bloomberg Adria i taj trend će se nastaviti najpre 31.5.2023. u Ljubljani, gde nas sve očekuje regionalni Bloomberg Adria "Zeleni samit 2023", a samo par dana nakon toga, 6.6.2023. u Zagrebu je zakazan novi regionalni poslovni susret "Merge, Invest, Develop" sa posebnim osvrtom na 10 godina članstva Hrvatske u EU.