Vesti iz ostalih sportova

U odličnoj sam formi: Angelina Topić samouverena pred rasplet skoka uvis na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 19:29
Angelina Topić, srpska skakačica uvis, puno očekuje od finala prvenstva Evrope Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Angelina Topić, srpska skakačica uvis, puno očekuje od finala prvenstva Evrope

Angelina Topić najmlađa je finalistkinja Evropskog prvenstva u Rimu, ali kao drugoplasirana u prvoj fazi ima debeo razlog da se nada osvajanju medalje u finalu poslednjeg dana ove nedelje.

Ne samo zato što je samo jedna od dve takmičarke s preskočenih 1.92 centimetara već zbog toga što je u odličnoj formi otišla u Italiju, kao pobednica dva mitinga ovogodišnje Dijamantske lige.

"Osećam se odlično. U odličnoj sam formi. Danas su kvalifikacije prošle korektno. Jako mi je drago što smo imali ovaj test pred veliko finale. Što sam imala prilike da vidim kakva je atmosfera u Rimu. Napravila sam nekoliko grešaka, više mentalno, jako mi je drago što se to sada desilo, da znam šta da promenim za dva dana. Jako sam uzbuđena i srećna i jedva čekam finale", kaže osamnaestogodišnja Srpkinja, koja je nedavno postavila lični i državni rekord (198).  

Ćerka poznatog jugoslovenskog skakača uvis, Dragutina Topića, iz braka sa troskokašicom Biljane Topić, na ovom EP brani bronzanu medalju sa kontinentalnog šampionata 2022 u Minhenu, gde je debitovala u seniorskoj konkurenciji. 

Angelina je s lakoćom preskakala 181, 185 i 189 centimetara, a normu za finale savladala je iz drugog pokušaja, dok je Ukrajinka Jaroslava Mahučik to odmah uradila i samo zato je bolje rangirana pred finale. 

Osim njih dve, visinu od 192 centimetra su preskočile još Kristina Honsel iz Nemačke, Ela Junila iz Finske, Irina Geraščenko iz Ukrajine i Naval Meniker iz Francuske.