Vesti iz ostalih sportova

Olimpijski dan u Beogradu, 1. juna: Tijana Bogićević najavila događaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 23:00
Olimpijski dan u Beogradu, najavila je naša sportistkinja, Tijana Bogićević Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski dan u Beogradu, najavila je naša sportistkinja, Tijana Bogićević

Jubilarni Olimpijski dan, 30. po redu, biće održan prvog juna u Hajd parku u Beogradu od 12 časova, pod sloganom "Na korak do Pariza!", saopšteno je danas. U saopštenju OKS se navodi da je partner Tima Srbije i u ovom olimpijskom ciklusu "Jaffa cakes", koji će pružati podršku najboljim sportistima u pripremama za OI u Parizu.

Na konferenciji za medije održanoj povodom Olimpijskog dana u Srbiji, koji se inače tradicionalno organizuje u svim zemljama sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, istaknuti su osnovni ciljevi događaja - promovisanje olimpijskih vrednosti, zdravog načina življenja, podsticanje na fizičku aktivnost u prirodi, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

U saopštenju OKS se navodi da je uloga promotera Olimpijskog dana ove godine pripala reprezentativki Srbije u boksu, šampionki Evrope Sari Ćirković i reprezentativcu Srbije u plivanju Andreju Barni, koji je u finalnoj trci na 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Dohi zauzeo šesto mesto.

"Zahvalio bih se kompaniji 'Jaffa Crvenka' što su odlučili da nas drugu godinu zaredom podrže kao generalni sponzor Olimpijskog dana i što već četvrti olimpijski ciklus zaredom pružaju podršku OKS. Olimpijski dan je sjajna prilika da se okupimo u prirodi, u društvu svoje porodice i prijatelja, i da se zajedno bavimo fizičkom aktivnošću", izjavio je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Olimpijski komitet Srbije

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije

"Ovogodišnji Olimpijski dan je posebno važan jer je u znaku priprema za OI u Parizu i predstavlja priliku da se dodatno motivišu građani da pruže podršku našim sportistima na najvećoj sportskoj smotri", dodao je Višacki.

On se zahvalio svim partnerima OKS na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se u subotu priključe druženju u Hajd parku. "Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa OKS, i što na taj način negujemo olimpijske vrednosti i pružamo podršku našim sportistima na putu ka velikim uspesima. Njihovi vrhunski rezultati motivišu nas da i mi u okviru našeg poslovanja uvek težimo novim pobedama. Ove godine naš brend ambasador je naša mlada i izuzetno uspešna atletičarka Angelina Topić i nama je velika čast što ćemo joj biti podrška u pripremama za predstojeće Ol", izjavio je direktor marketinga kompanije "Jaffa Crvenka" Aleksandar Poznanić.

U ime svih sportista prisutnima se obratila reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović, koja je osvojila srebrnu medalju na OI u Rio de Žaneiru i bronzu na OI u Tokiju.

"Olimpijski dan je divna prilika da se svi okupimo i porodično uživamo u sportskim aktivnostima u prirodi. Upravo iz tog razloga pripremljene su trke za različite uzraste. Shodno tome, svi koji se nađu u Hajd parku u subotu moći će da izaberu trku po svojoj meri. Pozivam sve da sa svojim porodicama i prijateljima dođu u Hajd park u subotu, da uživaju u druženju i pruže podršku svim našim sportistima za predstojeće takmičenje na OI u Parizu", istakla je Tijana Bogdanović.

Koordinator za promociju olimpijskih vrednosti u OKS Mirjana Ivković predstavila je program aktivnosti koje očekuju učesnike na Olimpijskom danu. U Hajd parku će u subotu biti organizovane trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafeta OKS i kompanije članice sponzorskog pula OKS. Na Olimpijskom danu biće promovisana i mobilna aplikacija za vežbanje "TreninGo".

"Ovom prilikom biće najavljen i TreninGO izazov pod nazivom 'Trči cela Srbija' tokom kojeg će se Olimpijski dan obeležiti širom naše zemlje. Korisnici aplikacije će imati priliku da izaberu trku po svojoj meri, trku na pet km, 10 km ili 21 km. Najbržih 20 učesnika (10 m, 10 ž) u svakoj trci biće nagrađeni majicom i diplomom Olimpijski dan. Pripremili smo i posebne nagrade kompanije 'Jaffa Crvenka' za najbolja vremena, kao i za kategorije iznenađenja. Izazov će trajati od prvog do 23. juna", saopšteno je iz OKS.

Kako je najavljeno, OKS će kao i prethodnih godina za sve učesnike da obezbedi majice Olimpijskog dana. Najmlađi učesnici dobiće učesničke diplome sa potpisima predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Srbije.