Vesti iz ostalih sportova

Živko Gocić, pred start finalne serije plej-ofa Superlige Srbije: Ne bežimo od uloge favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 15:37
Živko Gocić, trener vaterpolista Novog Beograda MN Press
Živko Gocić, trener vaterpolista Novog Beograda

Trener vaterpolista Novog Beograda, Živko Gocić, rekao je pred start finalne serije plej-ofa Superlige Srbije protiv kragujevačkog Radničkog da ne beže od uloge favorita. Finale se igra na dve dobijene utakmice, a Novobeograđani imaju prednost domaćeg terena.

Prvi meč igra se na bazenu SC "11. april" 19. maja u 19 časova i 45 minuta. Novobeograđani su ove sezone već osvojili dva trofeja. Trijumfovali su u Kupu Srbije i regionalnoj Premijer ligi, pa će tako biti u prilici da prvi put u istoriji kluba osvoje triplu krunu.

"Pre svega bih ekipi Radničkog čestitao plasman u finale, s obzirom da su u polufinalu eliminisali Crvenu zvezdu, koja je bila učesnik grupne faze Lige šampiona, što najbolje govori i kvalitetu igre i snazi ekipe Radničkog. Ne bežimo od uloge favorita, jer smo objektivno kvalitetnija ekipa", istakao je Gocić.

Dodao je da je sport zanimljiv jer ekipe koje su slabije na papiru znaju da naprave iznenađenje i pobede boljeg protivnika.

"Svakako da ćemo sve to imati u glavi i spremaćemo se za to finale najbolje što možemo. Imali smo ove nedelje putovanje u Italiju i utakmicu Lige šampiona sa Pro Rekom gde smo doživeli neprijatan poraz iz više razloga. To ćemo pokušati da iskoristimo da napravimo analizu i da se adekvatno pripremimo za ekipu Radničkog".

Svestan je Gocić da će Kragujevčani biti silno motivisani.

"Oni će sigurno učiniti sve da pruže maksumu, jer igraju protiv ekipe koja se plasirala na Fajnal-for Lige šampiona, među četiri najbolje u Evropi, tako da ne vidim razlog da protivnička ekipa ne bude dovoljno motivisana da nas pobedi. Ipak, ja verujem u moju ekipu i sav rad i trud koji smo uložili od početka sezone. Znam da ćemo se dobro pripremiti i zato očekujem da ćemo pružiti dobru igru i ako tako bude, sve osim naše pobede bila bi velika senzacija", zaključio je Gocić.