Vesti iz ostalih sportova

Senzacija u superveleslalomu: Kanađanin Kroford ostvario prvu pobedu u karijeri i uzeo svetsko zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2023 13:58
Senzacija u superveleslalomu: Kanađanin Kroford ostvario prvu pobedu u karijeri i uzeo svetsko zlato Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati

Kanađanin Džejs Kroford (25) osvojio je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Kurševelu. Bronzani u kombinaciji sa zimskih Olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine nije bio u krugu favorita za medalju jer ove sezone nije bio ni blizu postolja, ali je odvozao spektakularno nadmašivši Aleksandera Omota Kildea i Aleksisa Pintoroa.

Sama trka bila je izuzetna jer je prvo Francuz Pintoro izvezao stazu za 1:07,48 minuta i ostavio iza sebe prvog favorita Marka Odermata. Iza njega je startovao Kilde i imao je bolje vreme 1:07,23 minuta. Možda je u tom času Norvežanin sebe video sa zlatnom medaljom, ali se nije dugo radovao. 

 

 

Kanađanin je sa startnim brojem osam bio perfektan i na cilj je stigao u vremenu 1:07,22 minuta, samo stotinku brže od Norvežanina. Na kraju zlato za Kroforda, srebro za Kildea a bronza za Pintoroa, koji se već u Kurševelu okitio zlatom u kombinaciji. 

Švajcarac Marko Odermat, vodeći u generalnom plasmanu superveleslaloma ove sezone zauzeo je četvrto mesto.