Vesti iz ostalih sportova

Ministar sporta Zoran Gajić posetio je danas trening seniorske boks selekcije Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.04.2024 19:15
Zoran Gajić, ministar sporta sa predstavnicima BSS Tanjug/AP Photo
Zoran Gajić, ministar sporta sa predstavnicima BSS

Ministar sporta Zoran Gajić posetio je danas "otvoreni trening” seniorske boks selekcije Srbije (žene i muškarci) uoči početka Evropskog prvenstva u trening sali Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Treningu su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, direktor  Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Milan Savić i direktor BSS Mane Marčeta.

“Vidi se da je u bokserskoj reprezentaciji Srbije zastupljena velika posvećenost i da su bokseri spremni da daju svoj maksimum. Smatram da je cilj svakog sportiste koji nosi državni grb da da sve od sebe. Što se tiče Bokserskog saveza, on u poslednje vreme obezbeđuje vrhunske uslove za trenažni takmičarski proces", rekao je ministar Gajić.

Pod svodovima hale na Košutnjaku u kojoj su se za velike turnire i mečeve još od osnivanja RZS 1956. godine pripremali najveća imena jugoslovenskog i srpskog boksa, nekadašnji svetski i evropski šampioni sa našeg podneblja, od Mate Parlova, Mirka Puzovića, Dragomira Vujkovića, braće Slobodana i Tadije Kačar, Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića i ostalih iz vremena kada je Jugoslavija bila treća u Evropi i sedma u svetu u boksu, sada pred start EP 2024. pored seniorskih boks selekcija Srbije (žene i muškarci) pripremaju se i reprezentacije iz ex-YU zemalja.

Tanjug/AP Photo

 

 

Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke 2024. na programu je od 18. do 28, aprila u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu. Srpski tim najavljuje medalje na predstojećem EP u Beogradu.

"Nikada se nisam bavio pitanjem koliko ćemo medalja osvojiti na nekom takmičenju. Iz mog iskustva znam da nisu svi sportisti isti, nekoga treba gurati što više, a nekoga treba relaksirati i mislim da bokseri to najbolje znaju. Pre svega važno mi je da je organizacija odlična da svi gosti koji dođu budu zadovolji, kao i da ljudi iz Evropske bokserske federacije ocene ovaj događaj za jedan od najbolje organizovanih, kao što je bio slučaj na mnogim sportskim događajima koji su održani u našem gradu. O potencijalnim uspesima će vam najbolje reći selektor i treneri. Drugo je kada navijate za neki klub, kada neko nosi naš grb i peva našu himnu moramo njega da podržimo, ma kakav god uspeh da postigne i onda ćemo lako da se radujemo medaljama sa Evropskog prvenstva, ali i Olimpijskih igara“. 

Srpske predstavnike plemenite veštine gledaćemo i na OI u Parizu.

"Očekujem od svih sportista da budu maksimalno spremni. Država je obezbedila sve uslove za naše olimpijce i smatram da ćemo imati dvocifren broj osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. U ovom trenutku imamo 81. kvalifikovanog sportistu. Nadamo se da će ta brojka biti veća. Što se boksa tiče za sada imamo tri predstavnika, čeka ih i kvalifikacioni turnir na Tajlandu i smatram da će biti više od tri boksera u Parizu“, zaključio je ministar Gajić.

Žensku boks selekciju za EP u Beogradu predstavljaće: Kristina Nađ Varga, Nina Radovanović, Dragana Jovanović, Sara Ćirković, Anđela Branković, Natalija Šadrina, Kristina Koluhova, Milena Matović, Anastasija Lukajić, Nikolina Gajić, Elma Hajrović, Sara Miljković, selektor Mirko Ždralo i treneri Pedro Granado, Alan Bičenov, Saša Grdeljević i Stojan Knežević.

Mušku boks selekciju Srbije na EP u Beogradu čine: Rade Joksimović, Omer Ametović, Tamir Galanov, Stefan Camović, Nazif Sejdi, Vahid Abasov, Jovan Nikolić, Almir Memić, Rastko Simić, Veljko Ražnatović, Sadam Magomedov, Dušan Veletić, selektor Milan Piperski i trener Luis Frometa Matos.