Vesti iz ostalih sportova

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca veruje u svoj tim: Nećemo biti samo puki učesnici

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.03.2023 15:21
Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca veruje u svoj tim: Nećemo biti samo puki učesnici VK Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca danas na bazenu SC "11. april" igraju sa ekipom Jadrana iz Splita u prvom polufinalu finalnog turnira regionalne Premijer lige, dok će se u drugom polufinalu sastati Novi Beograd i ekipa Juga iz Dubrovnika.

Kragujevački Radnički i Jadran iz Splita igraju od 18 časova, dok će dva sata kasnije u drugom polufinalu snage odmeriti Novi Beograd i dubrovački Jug.

Trener Radničkog Uroš Stevanović je na zajedničkoj konferenciji za medije podsetio da njegova ekipa ove sezone nema ni jednu pobedu protiv Jadrana.

"Splićani su svakako favoriti u ovom meču, pogotovo ako se u obzir uzme naša trenutna forma i rezultati koje smo imali u prethodnom periodu. Ovo je treće naše učešće na finalnom turniru Jadranske lige, to je ispunilo neke naše ambicije, ali se svakako ne zadovoljavamo činjenicom da samo budemo učesnici. Tako smo pre tri godine došli u Zagreb i osvojili trofej. Prošle godine smo izgubili od Novog Beograda u polufinalu, a sada najmanje što očekujemo je da pokušamo da pobedimo Jadran i da se plasiramo u finale", izjavio je Stevanović.

Trenera vaterpolista Jadrana Jure Marelja istakao je da Radnički njegovom timu nije nepoznanica.

"Teško je govoriti o favoritu u ovom trenutku, jer smo prošli kroz veoma tešku evroligašku sedmicu. Utakmica će svakako biti otvorena, došli smo da se nadigravamo i pokušaćemo da pobedimo u polufinalu, a onda je u finalu sve moguće", konstatovao je Marelja.

Trener Novog Beograda Živko Gocić konstatovao je da je uvek trofej teže braniti nego ga osvajati.

"Nakon utakmice Lige šampiona protiv Marseja u utorak koju smo dobili, svi treninzi bili su usmereni na priprmu duela sa Jugom. Očekujemo izuzetno zanimljiv meč protiv vrhunske ekipe kakva je Jug. Deceniju unazad oni imaju veoma ozbiljnu ulogu ne samo u regionu već i u Evropi. Očekujem zaista veliku borbu i verujem da ukoliko mi pružima naš maksimum u ovom trenutku možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Izuzetno respektujemo ekipu Juga, ali verujemo i u svoje snage i nadamo se da ćemo uspeti da se plasiramo u fnale", rekao je Gocić.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak izjavio je da njegova ekipa sada ima priliku za revanš beogradskom klubu.

"Odigrali smo dobru sezonu što se tiče Jadranske lige. Na poslednjem turniru smo pokušali da napadnemo to prvo mesto, ali smo poraženi od Novog Beograda, pa smo izgubili još jednu utakmicu tako da ne samo da nismo završili kao prvi nego smo zauzeli tek četvrto mesto. Tako smo dobili verovatno najtežeg mogućeg protivnika, ali samim tim izazov je još veći. Koliko god Novi Beograd bio jača ekipa na papiru i sa više iskustva, mi ćemo učiniti sve da zabeležimo pobedu. Nadam se našoj dobroj igri", izjavio je Kobešćak.

Regionalan vaterpolo liga, Fajnal-for

Subota

Jadran – Radnički 18.00 (TV Arena sport 1)
Novi Beograd – Jug 20.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Finale 18.00 (TV Arena sport 1)