Vesti iz ostalih sportova

Životnim šampionima priključuju se i životne šampionke - nastavlja se velika regionalna inicijativa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 08:57
Dečaci i devojčice igrali su fudbal TV Arena sport
Dečaci i devojčice igrali su fudbal

Životni šampioni nastavljaju da spajaju region, ovog puta uključujući i životne šampionke - devojčice u fudbalu, a sve sa ciljem jačanja vidljivosti i položaja devojčica i devojaka u sportu, te borbe protiv predrasuda da je fudbal tipično muška sportska disciplina uprkos sve većem broju uključenih devojčica.

Subotica, Velika Gorica, Pljevlje, Laktaši, Doboj i Strumica ugostili su ovogodišnje info dane u sklopu koncepta “Stvaramo životne šampione”, a kroz iste je skoro 300 mališana i mališanki, roditelja i trenera saznalo šta će se sve organizovati do kraja 2024. godine, sa posebnim fokusom na besplatnom kampu za 200 dece iz čitavog regiona.

Ovaj jedinstveni obrazovno-sportski koncept koji u fokus stavlja trenera kao edukatora i pedagoga, ističući da ne mogu svi u sportu i kroz sport postati vrhunski sportisti, ali mogu i treba da postanu vrhunski ljudi, osim što uključenim akterima nudi nove prilike za putovanja, druženje, učenje i povezivanje, pokazuje i da region može biti složan, budući da se uključenim klubovima iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, uz partnere iz Bugarske i Turske, priključio i ŽFK Olimpija Ljubljana, pokazujući da je ovo ideja koja spaja sportiste, klubove i zemlje na širem evropskom nivou.

TV Arena sport

 

 

"Nakon info dana, uslediće nova obuka za trenere mlađih kategorija jer želimo da sa našom decom i mladima rade najbolji i najstručniji treneri, svesni svoje uloge u odrastanju i vaspitanju dece koju treniraju. Kako će obuka biti organizovana u aprilu u Solunu, sastanci su zakazani i sa fudbalskim klubom Iraklis, kao potencijalnim grčkim partnerom koji je pokazao interesovanje da postane deo ove lepe sportske priče. Inače, ponosni smo što se partneri sve više osećaju istinskim delom priče, te je na primer Akademija Pandev u sklopu iste organizovala prijateljsku utakmicu najmlađih muških i ženskih sekcija, ukazujući time na značaj timskog rada, zajedništva i rodne ravnopravnosti od najranijih dana", podelila je koordinatorka projekta Aleksandra Knežević.

TV Arena sport

 

 

Koncept "Stvaramo životne šampione" razvija se od 2021. godine uz podršku Evropske unije kroz ERASMUS+ program u oblasti sporta, kao i UEFA fondacije za decu. Do sada je za njega saznalo više od 5 miliona ljudi, a tome doprinosi i medijska podrška TV Arena sport.