Vesti iz ostalih sportova

Novi Beograd poražen od splitskog Jadrana u regionalnom takmičenju: Koban prazan hod u zadnjoj četvrtini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 21:23
Alvaro Ortega Granados, vaterpolista Novog Beograda MN Press
Alvaro Ortega Granados, vaterpolista Novog Beograda

Novi Beograd igra polovično na turniru za plasman od 1. do 5. mesta u regionalnoj Premijer ligi, pošto je dan posle pobede nad Jadranom iz Herceg Novog pretrpeo poraz od imenjaka startnog rivala - 12:14 (3:3, 6:3, 2:5, 1:3). Uz veliki preokret, na svoju štetu, u zadnjoj četvrtini. 

Prvih osam minuta protekli su u egal borbi, Splićani su vodili 1:0, pa bili u minimalnom zaostaku (1:2), da bi timovi na kraju izjednačeni otišli na mini odmor od rvanja iznad i ispod vode. 

Druga četvrtina pripala je u potpunosti šampionu Srbije, serijom 4:0 potpuno je preokrenuo tok utakmice na bazenu "11, april", da bi na veliku pauzu poneo tri obećavajuća gola viška (9:6).

Kada je pojačao prednost u uvodnom delu trećeg nastavka ništa nije slutilo potonji rezultatski potop ekipe Živka Gocića. Sve dok Jadran nije uzvratio milo za drago, nanizao pet pogodaka i poveo sa 11:10. Ipak je naš tim uspeo poravnat da ode na finalni taktički dogovor za zadnju deonicu.

Čak i da povede (12:11), ali je usledio snažan kontraudar rivala, odnosno drastičan pad aktuelnog viceprvaka Evrope. Pa je hrvatski sastav uspeo redom da pogađa, dok Novi Beograd od iskorišćene šanse Alvara Ortege Granadosa u 1. minutu nije uspeo da zatrese mrežu. 

Pomenuti španski vaterpolista bio je najefikasniji u redovima Novog Beograda, sa pet golova, a isti broj puta uz strelce se upisao i Loren Fatović na drugoj strani.