Vesti iz ostalih sportova

Kopaonik domaćin Ski festa: Prisustvo najavili ministar sporta, Zoran Gajić i predsednik OKS, Božidar Maljković

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2024 14:04
Ski fest na Kopaoniku Asocijacija Sport za sve
Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik, srpska planinska lepotica, biće naredne nedlje domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Ova tradicionalna manifestacija će okupiti preko 600 učesnika iz Srbije i zemalja iz okruženja, u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije.

Svoje prisustvo na Festivalu potvrdili su ministar sporta gospodin Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

"U periodu od 20. do 24. marta 2024. godine na Kopaoniku biće organizovan 31. Otvoreni ski festival sporta za sve, koji okuplja veliki broj sportskih rekreativaca i ljubitelja sportova na snegu, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u firmama i lokalnim  samoupravama iz Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Hrvatske, BiH,
Crne Gore i Srbije", ističe predsednik Asocijacije sport za sve, Branko Vujović.

Asocijacija Sport za sve

Zajednička fotografija učesnika na Ski festu

 

Programski koncept festivala svrstan je u četiri celine - takmičarski, rekreativni, edukativni i društveno-zabavni deo, a u okviru festivala biće organizovani i sastanci projektnih partnera za dva projekta iz "Erasmus+ Sport programa".

Učesnici festivala će na Kopaoniku moći da se takmiče u skijanju, slalomu, veleslalomu i alpskom orijentiringu. Oni koji nisu najveštiji na skijama svoje umeće mogu da pokažu u odbojci na snegu, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju konopca, pikadu...

Organizator se potrudio da se za svakoga nađe sport u kome može da pokaže šta zna, ali svi ističu da je prvi cilj manifestacije Ski fest, kao i svakog drugog događaja koji organizuje Asocijacija sport za sve Srbije, da se podigne nivo svesti o bavljenju rekreativnim sportom i poveća broj ljudi koji će imati dnevnu rutinu da vežbaju i treniraju u skladu sa svojim mogućnostima.