Vesti iz ostalih sportova

Duško Pijetlović: Zvezda je uvek neugodan protivnik

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 11:00
Duško Pijetlović, vaterpolista Novog Beograda MN Press
Duško Pijetlović, vaterpolista Novog Beograda

Vaterpolisti Novog Beograda u trećem kolu Superlige Srbije u grupi za plasman od prvog do šestog mesta gostuju ekipi Crvene zvezde, a član šampiona Srbije Duško Pijetlović ističe da su "crveno-beli" uvek neugodan protivnik.

Meč se igra u subotu na bazenu "Milan Gale Muškatirović" sa početkom u 20 časova i 15 minuta i biće to derbi druge faze domaćeg šampionata i ujedno repriza ovogodišnjeg finala Kupa Srbije u kom su slavili Novobeograđani rezultatom 18:15.
Novi Beograd je u prošlom kolu bio ubedljiv protiv kragujevačkog Radničkog 16:5, dok su "crveno-beli" savladali Šabac sa 14:9.

"Zvezda je uvek neugodan protivnik. To je ekipa koja dugo igra zajedno, ima specifičan stil igre i za njih je uvek neophodna posebna priprema", konstatovao je Pijetlović.

"Mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa, posebno zbog ovih momaka koji su se vratili iz reprezentacije, jer se vidi da su oni izvanredno fizički pripremljeni i da su iz svojih državnih timova došli sa velikom motivisanošću i maksimalnom koncetracijom", dodao je Pijetlović.

Iskusni centar je konstatovao da bi Zvezdi više odgovarao sporiji ritam utakmice i da Novi Beograd po svaku cenu to ne sme da dozvoli.

"Ako nas budu umirili i uveli meč u njihov ritam sigurno da nam neće biti lako. Ali ponavljam, kvalitet je na našoj strani i ako budemo nametnuli naš ritam mislim da ne bi trebalo da bude problema da zabeležimo još jednu pobedu", istakao je Pijetlović.

I pored tromesečne pauze u klupskoj sezoni zbog reprezentativnih obaveza, Novi Beograd je u nastavku takmičenja pokazao visok nivo igre, a posebno kvalitetna bila je partija u duelu Lige šampiona protiv spolitskog Jadrana koji je savladan sa 15:11.

"Trener Živko Gocić u ovoj fazi zaista dosta radi na oporavku ekipe, mnogo više nego na nekoj specijalnoj fizičkoj pripremi. Očigledno je da dobro igramo i da ćemo samo podizati nivo forme kako vreme bude odmicalo", zaključio je Pijetlović.