Vesti iz ostalih sportova

Novobeograđani pobedili Sabadelj u Ligi šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.02.2023 21:47
Novobeograđani pobedili Sabadelj u Ligi šampiona MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su večeras na gostovanju špansku ekipu Sabadelj sa 8:6 (2:1,1:3, 4:1, 1:1), u 7. kolu B grupe Lige šampiona.

Srpski i regionalni šampion i u ovom meču bio je oslabljen neigranjem Nikole Jakšića i Radomira Drašovića, ali su uprskos tome, Novobeograđani vrlo angažovanom igrom nadonkadili njihov nedostatak i zasluženo stigli do važne pobede.

Ekipa Živka Gocića je sa boljom enerijom otvorila meč, u ranoj fazi utakmice stekla je dva gola prednosti, ali je španski tim uspeo da stigne do preokreta. Ipak, Novi Beograd se nije predavao, u trećoj četvrtini je ponovo napravio dva gola viška.

Domaći su pogotkom Konstantina Averke pripretili u poslednjoj deonici i prišli na gol zaostatka, ali je kapiten Novobeograđana Dušan Mandić svojim prvim golom na utakmici rešio sve dileme oko pobednika.

U redovima Novog Beograda sa po dva pogotka istakli su se Strahinja Rašović i Alvaro Granods, dok je u ekipi Sabadelja bolji od ostalih bio Konstantin Averka sa tri postignuta gola.

Beogradska ekipa je trenutno druga na tabeli B grupe sa 16 bodova, dok je španski tim na 7. mestu sa četiri boda. U narednom kolu Lige šampiona koje je na programu 17. februara, Novi Beograd će ugostiti Sabadelju.
 

Standings provided by Sofascore