Vesti iz ostalih sportova

Anja Crevar četvrta na svetu! Sjajna Pančevka odlična u trci na 400 metara mešovito

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 18:29
Anja Crevar, srpska plivačica tokom trke Guliver
Anja Crevar, srpska plivačica tokom trke

Anja Crevar osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu, u disciplini 400 metara mešovitim stilom, za malo zaostavši za osvajačicama medalja na takmičenju u Dohi. S vremenom, 4:38,93. uspela je da završi tik iza favoritkinja, ko zna koji put dokazavši da je naše plivačko blago, a da je bila samo malo brža završila bi na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Svojevremeno najmlađa srpska olimpijka svih vremena, jer je kao tinejdžerka učestvovala na Igrama u Rio de Žaneriu 2016, dobar deo trke držala je drugu poziciju, posle čega se spustila na četvrtu, pa se probila do treće, da bi u poslednjih 50 metara dala sve od sebe da završi na pobedničkom postolju. Nažalost, malo joj je nedostajalo... 

Dvadesettrogodišnja Pančevka je u polufinalu bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 4:41,11, što je bilo ukupno drugo najbolje vreme u toj fazi borbe za medalje, odmah iza Kanađanke Tese Sjepluhe (4:40,80). 

 

 

U potonjoj, najvažnijoj trci ispred nje su bile Britanka Freja Kolbert sa 4:37,17, Izraelka Anastasija Gorbenko (4:37.36) i Italijanka Sara Franketi (4:37.86).

Inače, njen lični rekord je ujedno i nacionalni, a postigla je još 2019. godine u Sabadelju, kada je istu dužinu savladala za 4 minuta, 38 sekundi i 22 stotinke. 

Crevar je na najvećoj planetarnoj smotri vodenih sportova, u Kataru, nastupila i u disciplini 200 metara delfin stilom, završivši taj deo takmičenja kao devetoplasirana u konačnom plasmanu. 

"Sjajan dan za mene. Dve trke nikada bolje u kvalifikacijama i polufinalu, iako nije moj lični rekord. Bolje je moglo da bude samo medalja i A olimpijska norma, ali tu sam. Imam velika takmičenja do kraja godine, ovo je veliko ohrabrenje", rekla je fantastična Crevar posle finala.