Vesti iz ostalih sportova

Lepa prilika za revanš Grčkoj: Sava Ranđelović želi peto mesto sa Srbijom, ali i vraćanje vaterpolo dugova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 20:44
Sava Ranđelović, vaterpolista Srbije MN Press
Sava Ranđelović, vaterpolista Srbije

U neka druga vremena seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije poslednjeg dana Svetskog prvenstva igrala bi za neku od medalja, ali na takmičenju u Dohi mora da se zadovolji borbom za peto mesto.

Na prošlogodišnjm SP nova generacija "delfina" završila je kao četvrta, a sutra (14.00, TV Arena sport 3) protiv Grčke gledaće da pobedom okonča drugo veliko takmičenje u 2024, u susret Olimpijskim igrama ovog leta u Parizu. 

"U ovom sastavu smo doživeli nekoliko poraza od njih i ovo je lepa prilika da im se revanširamo. Ostaje žal za porazom od Hrvatske, bio je to loš dan i to smo pokazali dan kasnije pobedom protiv Mađara. Spremićemo se da u poslednjoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Znamo kvalitete Grka, znamo odakle nam preti najveća opasnost ali ponavljam veliki je motiv da takmičenje završimo na najbolji mogući način", rekao je jedan od naših najistaknutijih igrača Sava Ranđelović uoči duela sa ekipom koja poslednjih godina beleži vrhunske rezultate.

Grci su igrali finale SP 2023, a na Igre u Francuskoj stižu kao olimpijski viceprvaci, jer su u Tokiju izgubili od Srbije. 

U finalu igraju Italija i Hrvatska, za bronzu će se boriti Španija i Francuska, a za sedmo mesto Crna Gora i Mađarska.