Vesti iz ostalih sportova

Ćirić uoči Hrvatske: Najvažnije da ispunimo naš plan i odigramo kako znamo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.02.2024 15:52
Stefan Ćirić, trener u stručnom štabu vaterpolo selekcije Srbije MN Press
Stefan Ćirić, trener u stručnom štabu vaterpolo selekcije Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u utorak od 17 sati protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Član stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić izjavio je danas da Hrvatska ima odličnu ekipu, ali je dodao da je najvažnije da njegov tim ispuni plan u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi.

"Hrvatska je u odnosu na Evropsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promenila tim. Nema povređenog Bukića tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom šampionatu", izjavio je Ćirić, koji je prvi saradnik selektora Srbije Uroša Stevanovića, prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Ćirić je naveo da zna odlično sve vrline hrvatske reprezentacije u kojoj su centri bitni aduti.

"Nisu samo centri bitni, ne zaboravite Bijača jednog od najboljih golmana na svetu, jaka je spoljna linija, Fatović uvek opasan u kontri. Tu je opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam odlična ekipa. Nama je najvažnije da ispunimo naš plan, da odigramo kako znamo. Možda je opomena slabiji početak protiv selekcije SAD, koji sada ne bi trebalo da se dogodi. Ne smemo da dobijamo golove iz kontri, da im omogućimo lake pogotke. Trebalo bi da se držimo pozicione igre i da tu tražimo svoju šansu", zaključio je Ćirić.

Srpski vaterpolista Đorđe Vučinić je naveo da je reprezentacija Hrvatske skup vrhunskih pojedinaca. 

"Šta da kažem o Hrvatskoj da se ne zna. Ekipa vrhunskih pojedinaca, koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odlični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale", naveo je Vučinić.

SP u vaterpolu, četvrtfinale

Utorak

Španija - Crna Gora 14.00
Grčka Italija 15.30
Srbija - Hrvatska 17.00
Mađarska - Francuska 18.30