Vesti iz ostalih sportova

Ne sme da bude kiksa, viza za Olimpijske igre je imperativ: Vaterpolisti Srbije startuju na SP u Dohi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 09:26
Nemanja Ubović MN Press
Nemanja Ubović

Utakmicom protiv selekcije Japana (14.00) najbolji srpski vaterpolisti startuju na Svetskom prvenstvu u Dohi, gde je osnovni cilj izboriti vizu za Olimpijske igre naredne godine.

"Delfini" su apsolutni favoroti u meču protiv selekcije iz Azije, koja je na prošlogodišnjem SP u Fukuoki bila 11. i sve osim sigurnog trijumfa ekipe selektora Uroša Stevanovića bi bilo veliko iznenađenje.

I to neprijatno.

Svestan je toga i centar nacionalnog tima Srbije, Nemanja Ubovića koji naglašava da se za konačan ishod ovog susreta najviše pitaju on i njegovi saigrači.

 

 

"Ne sme da bude nikakvog kiksa. Respektujemo napore Japana, njihov stil igre, ali je to utakmica u kojoj se mi pitamo. Siguran sam da ćemo uspešno da startujemo na Svetskom prvenstvu u Dohi", kratko je poručio Ubović u izjavi za zvaničan sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterplistima Srbije je potrebno da na takmičenju u Dohi osvoje jedno od prvih osam mesta kako bi osigurali plasman na najveću sportsku smotri na svetu u Parizu, a pored selekcije Japana rivali u grupi će im još biti nacionalni timovi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

Pored osnovnog cilja, a to je plasman na Olimpijske igre, najbolji srpski vaterpolisti žele da prekinu i niz neuspaha na velikim takmičenjima, budući da su poslednju medalju osvojili još 2021. godine kad su na Igrama u Tokiju bili šampioni, dok je poslendja medalja na nekom SP osvojena 2017. godine i to bronzana.

SP, 1. kolo

grupa A

Španija - Južna Afrika 21:5
Grčka - Kina u 24:6

grupa B

Brazil - Francuska 10.00
Hrvatska - Australija 11.30

grupa C

Srbija - Japan 14.00
Crna Gora - SAD 15.30

grupa D

Italija - Kazahstan 17.00
Rumunija - Mađarska 18.30