Vesti iz ostalih sportova

Šok u Podgorici: Vaterpolisti Srbije poraženi od Gruzije posle peteraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 18:50
Šok u Podgorici: Vaterpolisti Srbije poraženi od Gruzije posle peteraca Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Gruzije u 5. kolu kvalifikacija za Svetski kup u Podgorici rezultatom 23:22 nakon peteraca, u regularnom delu bilo je 11:11 (2:4, 3:2, 3:2,3:3). 

Plasman "delfina" na završni turnir u Los Anđelesu će zavisti od ishoda meča Crna Gora - Grčka, gde Srbiji odgovara poraz domaćina.

Na penal ruletu, Dušan Mandić je promašio u prvoj, a Đorđe Vučinić u 13. seriji, golman Vladimir Mišović je odbranio peterac rivalu u četvrtoj seriji i doneo novu šansu koja nije iskorišćena.

Prethodno su "delfini" u 4. kolu na peterce dobili favorita Španiju i praktično samo je trebalo rutinski da odrade duel sa autsajderom Gruzijom, međutim, do trijumfa nisu stigli i sada ništa više ne zavisi od njih. 

Izabranici Uroša Stevanovića ušli su u meč prilično nonšalantno, Gruzija je bila u vođstvu od početka meča i tek na pet minuta pre kraja treće deonice sa igračem više Đorđe Vučinić je doneo prvo vođstvo od 7:6.

Kod rezultat 9:9 selektor Uroš Stevanović zatražio je tajm-aut na četiri minuta pre kraja. Srbija je krenula u napad, a Dušan Mandič doneo vođstvo Srbiji od 10:9.

Marko Radulović je potom šutem iz daljiine povisio na 11:9 pa je izgledalo da je pobeda osigurana, međutim, Gruzija je do kraja izjedenačila rezultat, a u penal seriji  imala je više umeća i slavila pobedu.