Vesti iz ostalih sportova

Sad je stvarno kraj: Tom Brejdi definitivno završava karijeru i odlazi u penziju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.02.2023 15:33
Sad je stvarno kraj: Tom Brejdi definitivno završava karijeru i odlazi u penziju Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Legendarni kvoterbek Tom Brejdi prošle godine je najavio odlazaku penziju, zatim se predomislio, ali je danas definitivno prolomio da se više neće vraćati na NFL terene.

Odluku je saopštio na društvenim mrežama, rekavši da u svojoj karijeri ne bi ništa promenio i zahvalio se navijačima koji su 23 godine profesionalen kariejre bili uz njega.

 

 

"Dobro jutro svima, odmah ću preći na poentu - idem u penziju. Zauvek. Znam da je prošlog puta sve to izazvalo veliku gužvu i kada sam se probudio jutros pomislio sam – samo ću pritisnuti dugme za snimanje i javiću prvo vama. Samo jednom možeš sa toliko emocija da odeš u penziju, a ja sam to već iskoristo prošle godine. Hvala vam svima mnogo", poručio je Tom Brejdi i dodao:

"Svakome od vas. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima, rivalima. Mogao bih tako da nabrajam zauvek. Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj san. Ne bih promenio ni jednu jedinu stvar. Volim vas sve".

Brejdi je sa Nju Ingland Petriotsima osvojio šest NFL titula (2001, 2003, 2004, 2014, 2016. i 2018), jednu sa tampa bejom (2021) i još tri puta je igrao Super Boul (2007, 2011. i 2017).

Tokom karijere je u pet navrata osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača Super Boula, a u svom vlasništvu ima i tri nagrade za MVP-a sezone.