Vesti iz ostalih sportova

Stevanović nakon poraza od Grčke: Potrebno je vreme, ne može ništa preko noći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 18:48
Selektor Srbije, Uroš Stevanović na meču protiv Grčke Tanjug/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR
Selektor Srbije, Uroš Stevanović na meču protiv Grčke

Selektor Srbije Uroš Stevanović je podelio utiske nakon poraza od Grčke u meču za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom prvenstvu za vaterpoliste.

On je podelio utakmica na dva dela i veruje da su "delfini" pokazali i više nego što se očekivalo u duelu sa Grcima.

"Mislim da smo bolje počeli,da smo imali kontrolu tri četvrtine. Propustili smo naše šanse u trećem delu i početkom poslednjeg sa igračem više a onda smo u tri napada i dva minuta izgubili utakmicu. Ponavljam dobro smo prišli, bilo je i grešaka ali verujem da niko nije očekivao ovakvu utakmicu odnosno da smo i Grčka i mi pokazali više nego što se očekivalo. Ostala je još jedna utakmica i želimo da je završimo pobedom. Već smo se okrenuli Dohi i Svetskom prvenstvu. Vidljivo je da ima puno da radimo, to bi bilo jasno i da smo imali više pobeda. Ovo nam je tek treća utakmica u kompletnijem sastavu. Treba vremena ne može ništa preko noći", istako je Stevanović.

Dušan Mandić je takođe prokomentarisao poraz od Grčke. Vaterpolista Ferencvarosa nije bio zadovoljan i svestan je da Srbija mora bolje da igra.

"Videli smo ravnopravnu igru tri četvrtine. Nismo iskoristili da se odlepimo na 7:4 i potom smo odmah primili gol što ih je vratilo u igri. I treća četvrtina je bila solidna ali zašto smo onako pali u poslednjoj... Ne znam. Pogledaću sam snimak da vidim šta nam se to dogodilo. Grci su u ovom trenutku bolji, to je činjenica. Želje su bile veće, nije lako igrati ove utakmice. Ne znam, moramo mnogo bolje, čvršće, disciplinovanije,  skoncentrisanije u napadu. Iz ovakvog napada kreće loša odbrana. Želimo da odradimo poslednju utakmicu na pravi način. Sledeće prvenstvo nije daleko, tu je jako bllzi. Grupa u Dohi je teška, nema lakih utakmica. Da se što pre dozovemo pameti biće nam lakše", zaključio je Mandić.

Srbija će poslednji meč na Evropskom prvenstvu igrati u ponedeljak protiv poraženog sa meča Rumunije i Crne Gore. U slučaju trijumfa, "delfini" će zvanično zauzeti sedmo mesto na prvenstvu Evrope.