Vesti iz ostalih sportova

Novi uspeh srpskih tekvondista: Četiri bronzane medalje za Srbiju na Prezident kupu u Istanbulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 23:15
Novi uspeh srpskih tekvondista: Četiri bronzane medalje za Srbiju na Prezident kupu u Istanbulu TAS

Osmi Prezident kup u organizaciji Svetske tekvondo federacije održan je u Istanbulu u periodu od 4. do 9. februara 2023. godine, a predstavnici Srbije ostvarili su značajne rezultate. Ovo je turnir G2 kategorije u tekvondou koji se boduje za olimpijsku rang listu za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024, pa je ovo bio dodatno važan turnir za sve takmičarke i takmičare.

Našu zemlju na Prezident kupu u Turskoj predstavljalo je četvoro takmičara, osvajača medalja sa Svetskog prvenstva u Gvadalahari, Nadica Božanić, Tijana Bogdanović, Stefan Takov i Aleksandra Perišić.

Tijana Bogdanović na Prezident kupu u Istanbulu nastupala je u težinskoj kategoriji do 53kg. Srpska reprezentativka je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom pobedila takmičarku iz Turske, Salihu Kucuksolak. U četvrtfinalnoj borbi je savladala je predstavnicu Turske, Merve Dincel, da bi u polufinalu izgubila od takmičarke iz Španije, Laure Rodriguez Markine, i tako došla do bronzanog odličja na ovom takmičenju.

Aleksandra Perišić, vicešampionka sveta, u kategoriji do 67kg u prvom kolu bila je slobodna, a u narednom kolu pobedila je takmičarku iz Turske, Silu Nur Gencer. U četvrtfinalu, Perišić je trijumfovala nad predstavnicom Turske, Ikrom Kayir. Potom, Aleksandra je u polufinalu izgubila od Belgijanke Sare Chaari, ali je na taj način osvojila bronzanu medalju za našu zemlju.

Nadica Božanić, svetska šampionka, u težinskoj kategoriji do 73kg u prvom kolu pobedila je takmičarku iz Turske Kubru Kjui, dok je u narednoj borbi savladala predstavnicu Haitija, Avu Sun Lee. U četvrtfinalu, Nadica je pobedila takmičarku iz Turske, Huri Korkut, dok je u polufinalnoj borbi izgubila od Nemice Jane Šnajder, i tako stigla do bronzanog odličja na ovom takmičenju.

Stefan Takov u kategoriji do 74kg u prvom kolu bio je slobodan, dok je u drugom kolu pobedio takmičara iz Turske, Eraja Kapu. U osmini finala, Stefan je pobedio takmičara iz Španije, Huana Antonija Milaan Kanovasa. Takov je potom u četvrtfinalu savladao Belgijanca Huada Akaba, a u polufinalnoj borbi je izgubio od Iranca Amira Mohamada Bakšija Kalhorija i tako osvojio bronzanu medalju na ovom takmičenju.