Vesti iz ostalih sportova

Dosta smo umirali u lepoti, traži se izgaranje do poslednje sekunde: Selektor srpske futsal selekcije želi pobede u nastavku borbe za SP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 19:42
Dogovor selektora futsal reprezentacije Srbije, Dejana Majesa, sa ekipom MN Press
Dogovor selektora futsal reprezentacije Srbije, Dejana Majesa, sa ekipom

Futsal reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu, gde je počela pripreme za utakmice protiv Poljske i Belgije u elitnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

Futsaleri Srbije dočekaće 15. decembra od 18 sati u Zrenjaninu selekciju Poljske, a pet dana kasnije gostovaće u Belgiji. Selektor Srbije Dejan Majes želi trijumfalan izlazak iz tih 180 minuta. 

"Koliko je to realno, pokazaće vreme. Ne interesuje me način na koji ćemo doći do pobede, dosta smo umirali u lepoti, sada se traži znoj i izgaranje do poslednje sekunde. Fokus je na Poljskoj, tek kada se završi utakmica u petak, razmišljaćemo o gostovanju u Belgiji", rekao je Majes, prenosi zvanični sajt FSS.

Povrede igrača ponovo veliki problem, ali iskusni stručnjak smatra da postoji način da se to prevaziđe. 

"Van stroja su Pršić, Aksentijević, Lazarević... da ne nabrajam dalje. Ne želim da tražim alibi, sve je do nas, ako izginemo na svakom delu terena, ako svaka ničija lopta bude naša, ne brinem za rezultat. Kada smo mi na visini zadatka, najjače reprezentacije na svetu imaju problem sa Srbijom", dodao je Majes.

Srbija se nalazi na trećem mestu na tabeli Grupe B kvalifikacija za SP sa pet bodova. Prva je Poljska sa devet, a druga Ukrajina koja ima sedam bodova. Belgija je poslednja sa samo jednim bodom.

"Nema više kalkulacija, potreban nam je maksimalan učinak u mečevima sa Poljskom i Belgijom i tako ćemo se i ponašati na parketu. Imali smo priliku da dobro upoznamo oba protivnika, znamo šta nas očekuje, pripremićemo se najbolje što možemo, prvo za Poljsku, a posle i za Belgiju. Najveća prednost Poljske je u toj fizičkoj dominaciji i tu bi trebalo da im pariramo na najbolji mogući način. Raduje me dobra atmosfera u ekipi koja je uvek na visokom nivou. Igramo u različitim klubovima i državama, okupljanje reprezentacije je jedinstvena prilika da se družimo i provodimo vreme zajedno", rekao je reprezentativac Srbije Stefan Rakić.

Standings provided by Sofascore