Vesti iz ostalih sportova

Maljković potpisao pozivno pismo MOK - Srbija zvanično na OI u Parizu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.12.2023 22:08
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković MN Press
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković svečano je večeras potpisao pozivno pismo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i zvanično potvrdio učešće srpskog tima na Igrama u Parizu.

"Sa velikim ponosom i neizmernom radošću ozvaničili smo naše učešće na Igrama. Još 235 dana deli nas od momenta kada će tim Srbije "ploviti Senom", a naša zastava vijoriće se na ceremoniji otvaranja", istakao je Maljković i dodao da će Igre biti spektakukarne, kao što samo Evropa i Pariz, kao simbol Starog kontinenta, mogu da naprave.

Na prethodnim Igrama osvojili smo rekordnih devet medalja, podsetio je Maljković.

"Mi smo mala zemlja velikih šampiona i uveren sam da će nas naši sportisti učiniti ponosnim, ne samo brojem medalja, nego i načinom na koji će predstavljati zemlju", istakao je Maljković i zahvalio se na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, partnerima i sponzorima.

Glavni grad Francuske biće domaćin 33. Igara po redu, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta naredne godine. Srbija je do sada učestvovala na svim Igrama i osvojila ukupno 119 medalja - 34 zlata, 41 srebro i 44 bronze.

Srpski tim za Pariz trenutno broji 51 sportistu. Svečanom potpisivanju prisusustvovao ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, kao i brojni srpski sportisti, olimpijci, Ivana Španović Vuleta, Damir Mikec, Zorana Arunović, Aleksa Avramović, Dejan Majstorović i drugi.