Vesti iz ostalih sportova

Živko Gocić pred derbi sa crno-belima: Partizan je vaterpolo institucija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.11.2023 21:05
Trener vaterpolo kluba Novi Beograd Živko Gocić MN Press
Trener vaterpolo kluba Novi Beograd Živko Gocić

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je pred meč sa Partizanom, da su "crno-beli" vaterpolo institucija i da nikako nisu tim za potcenjivanje.

Vaterpolisti Novog Beograda u subotu od 19 časova na bazenu Sportskog centra "11. april" igraju protiv Partizana meč poslednjeg kola prve faze takmičenja u Superligi Srbije. Novobeograđani su u dosadašnjih šest utakmica upisali isto toliko pobeda čime su obezbedili prvo mesto u A grupi, a u prvom duelu sa crno-belima slavili su ubedljivo rezultatom 17:7.

"Iako smo osigurali lidersku poziciju u A grupi, ova utakmica će imati takmičarski značaj jer će se bodovati kroz takmičenje u Jadranskoj ligi. Iz tog razloga ništa nećemo prepustiti slučaju. Želja nam je da zabeležimo još jednu pobedu, ne samo zbog važnosti rezultata već i iz aspekta unapređenja naše igre i svega onog što nas očekuje u narednom periodu", istakao je Gocić.

Dodaje da će zbog toga od svojih igrača zahtevati mobilizaciju i maksimalnu ozbiljnost. "Partizan svakako kvalitetom nije na našem nivou, ali je Partizan istinska vaterpolo institucija i nikako nije tim za potcenjivanje. Nikakvo opuštanje ne bi smelo da se dogodi i siguran sam da će svi igrači imati maksimalno ozbiljno pristup, jer samo tako možemo doći do željenog cilja", konstatovao je Gocić.

 

Standings provided by Sofascore