Vesti iz ostalih sportova

Da osiguramo prolaz u osam najboljih ekipa Lige šampiona: Živko Gocić pravi pobedničku taktiku za duel Novog Beograda sa Brešom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 15:07
Trener VK Novi Beograd, Živko Gocić, na tajm-autu sa ekipom MN Press
Trener VK Novi Beograd, Živko Gocić, na tajm-autu sa ekipom

Vaterpolisti Novog Beograda drže prvo mesto na tabeli grupe A i imaju praktično otvoren put ka Fajnal-ejtu Lige šampiona, ali žele na vreme da osiguraju učešće u još jednoj završnici borbe za titulu prvaka Evrope. Iz tog razloga kuju planove za potapanje Breše u petom kolu, 22. novembra na svom "11. aprilu" (19.45). 

Biće to derbi za najviši plasman, obzirom na to da naš tim ima devet bodova, gosti iz Italije osam, a španski Sabadelj ih prati sa sedam bodova. Tako razmišlja i trener Novobeograđana, Živko Gocić. 

"Očekuje nas jako bitna utakmica. Ne osvrćemo se u prošlost, gledamo samo napred, tako da nam je svaki sledeći meč najvažniji. Prvi smo na tabeli i želeli bismo da pobedimo na domaćem terenu, učvrstimo se kao lideri u grupi i osiguramo prolaz među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona. Svesni smo važnosti meča i u skladu sa tim se i pripremamo za Brešu. Pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo na najbolji mogući način. a sigurno je da ćemo dati maksimum. Pokušaćemo da pružimo i više od toga kako bismo svaldali kvalitetan tim kakav ima Breša. Motivacije i želje sigurno neće manjkati", rekao je osvajač svih mogućih titula pod kapicom Srbije, sada na mestu šefa struke našeg predstavnika u elitnom takmičenju. 

Novi Beograd je u prvom meču protiv Breše slavio sa 13:8, a prevagu u tom duelu donela je odlična odbrana Gocićevih izabranika. Ništa novo, jer je mladi stručnjak izašao iz srpske škole vaterpola, oduvek vrlo posvećene čuvanju svoje mreže. 

"Zadovoljan sam našom igrom u odbrani u poslednje vreme, ali ne u potpunosti i to vam neće reći nijedan trener, pa to nećete ni od mene čuti. U poslednjoj utakmici koju smo odigrali protiv Šapca, izgledali smo dobro u oba pravca, ne samo u odbrani već i u napadu. To bi trebalo da bude reper za dalje. Ključ ubedljive pobede nad Brešom bila je upravo ta dobra odbrana i mislim da ne bi trebalo da bude drugačije ni u narednoj utakmici u sredu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim publici na velikoj podršci u duelu protiv Šapca, a posebno članovima mlađih kategorija Novog Beograda koji su napravili lepu atmosferu i pozvao bih sve ljubitelje vaterpola na meč sa Brešom da dođu i uživaju, jer nam predstoji vrhunski vaterpolo spektakl", poruka je Govića.