Vesti iz ostalih sportova

Petr Čeh pojačao britanskog šampiona u hokeju: Slavni fudbalski golman ozbiljno shvatio drugu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 19:55
Hokejaški golman Petr Čeh prati igru Guliver
Hokejaški golman Petr Čeh prati igru

Mnogi nisu shvatili ozbiljno odluku Petra Čeha da se posle konačnog odlaganja fudbalskih golmanskih rukavica posveti igranju hokeja, ali slavni čuvar mreže je terao po svome. I doterao do opreme aktuelnog šampiona Velike Britanije, Belfast Džajantsa.

Jeste u njegove redove stigao na pozajmicu, ali za svaku pohvaleu i divljenje je što je taj iskorak u drugoj sportskoj karijeri napravio kao član Oksford siti Starsa iz treće hokejaške lige pomenute ostrvske države. 

Nema veze što Britanci odavno nisu više evropska hokejaška sila i što njihovo nacionalno prvestvo ne može da parira mnogima na Starom kontinentu, impresivni su njegova volja, želja i energija s kojom se bavi svojim najomiljenijim sportom posle onog na travi između dva gola. I to u 41. godini.

 

 

Mnogi bi na mestu slavnog Čeha uživali u penziji i s ponosom se prisećali slavnih dana u dresu Čelsija i Arsenala, ali je ovaj osvajač više Premijer liga, četiri FA kupa, Lige šampiona, Lige Evrope... izabrao drugačiji život, navukao tešku opremu, stao na mnogo menji gol i pokazao da nije osoba ograničena samo na jedan talenat. 

I po svoj prilici, nekadašnji fudbalski golman Rena i praške Sparte, poznat i kao stanovnik Kuće slavnih Premijer lige, ne pomišlja da stane, dokle god ga dobro služi zdravlje.