Vesti iz ostalih sportova

Zorana Arunović izabrana za člana Sportske komisije Evropskih olimpijskih komiteta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.11.2023 17:09
Zorana Arunović izabrana za člana Sportske komisije Evropskih olimpijskih komiteta MN Press

Srpska strelkinja Zorana Arunović izabrana je danas za člana Sportske komisije Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) na 7. Forumu evropskih sportista koji se održava u Rimu, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Kako je saopšteno na sajtu OKS, u glavnom gradu Italije danas su izabrani novi članovi Sportske komisije EOK-a na dvogodišnji mandat. Za četiri člana Komisije kandidovalo se 13 sportista, od kojih su tri pozicije određene za predstavnike letnjih sportova, a jedna za predstavnika zimskih.

Arunović je u konkurenciji 11 sportista iz letnjih sportova izabrana za člana Sportske komisije EOK-a sa najviše osvojenih glasova. Za članove Komisije izabrani su i Aleksandra Miskovska (Slovačka, streličarstvo), Ronald Rauhe (Nemačka, kajak) i Johana Taliharm (Estonija, biatlon).

Posle isteka šestogodišnjeg mandata estonskog atletičara Gerdua Kantera, za novog predsednika Sportske komisije EOK-a izabran je engleski triatlonac Alister Braunli.

Misija Sportske komisije je da predstavlja sportiste u EOK-u, zastupa njihova prava i interese, i da obezbedi da se glas sportista čuje i uzme u obzir prilikom donošenja odluka.