Vesti iz ostalih sportova

Održano donatorsko veče povodom Svetskog dana spine bifide i hidrocefalusa: Poznati podržali HISBAS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 12:52
Održano donatorsko veče povodom Svetskog dana spine bifide i hidrocefalusa: Poznati podržali HISBAS Hisbas

Povodom Svetskog dana borbe protiv spine bifide i hidrocefalusa, nacionalna organizacija HISBAS održala je donatorsku večeru u restoranu "Ser Žils" u Beogradu, a u cilju da se prikupe sredstva za novi centar za rehabilitaciju dece sa oštećenjem kičmenog stuba.

Predsednica udruženja HISBAS, Ivana Trbojević, naglasila je da organizacija ima veliku pomoć od proslavljenog reprezentativca i vaterpolo trenera Dejana Savića.

"Dejan Savić nam pomaže svih ovih godina, prepoznao je značaj svih udruženja koji se bave razvojnim problemima kod dece. Vesna Dedić, Bilja Krstić, Bojana Stamenov su sa nama godinama, jer je naša uloga da budemo savetodavni, da budemo edukativni i da možemo da utičemo i na roditelje i na medicinske radnike. Cela ova kampanja je, na koju su se odazvale brojne televizije i poznate ličnosti, da bi se napravio HISBAS centar i da bismo mogli da napravimo jednu veću ulogu. Koristim priliku da se zahvalim TV Arena sport zbog toga što učestvuje u praćenju jednog ovako plemenitog događaja, nadam se da ćemo sarađivati i da ćete vi sa nama moći da učestvujete u nekim jako lepim akcijama", rekla je Trbojević.

Trofejni vaterpolisti Dejan Savić, Filip Filipović i Duško Pjetlović, zajedno sa Vanjom Udovičićem su bili među zvanicama na donatorskoj večeri. Na održanoj aukciji našle su se potpisane kapice koje su nosili srpski vaterpolisti prilikom osvajanja najsjajnijih odličja na velikim takmičenjima.

"Uvek smo bili posvećeni onima kojima je potrebna pomoć i koji ne mogu da funkcionišu kao što smo mi odrastali i razvijali se. Shodno tome danas smo došli da podržimo ovu akciju, a između ostalog, lično sam prisutan baš zato što će jedna od kapica, nadam se, završiti u pravim rukama, po pravoj ceni. Akcija je humanitarnog karaktera i cilj je da prikupimo što više sredstava za devojčice i dečake kojima su ona najpotrebnija", rekao je proslavljeni reprezentativac Srbije – Filip Filipović.

Poznate ličnosti iz javnog života, sveta, sporta, glume, muzike, dodatno su uveličale događaj, dok su se na aukciji našli različiti sportski rekviziti i umetnički predmeti.

Iz udruženja HISBAS su poručili da će u okviru centra, kao pomoć oboleloj deci, biti organizovane vežbe kao i vid savetovališta i edukacije za roditelje.