Vesti iz ostalih sportova

Živko Gocić veruje u svoj tim: Imamo problema sa povredama, ali idemo na pobedu protiv Steaue

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 19:03
Živko Gocić veruje u svoj tim: Imamo problema sa povredama, ali idemo na pobedu protiv Steaue MN Press

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je danas da njegov tim ima kadrovskih problema, ali je dodao da će prvak Srbije ići na pobedu protiv Steaue u četvrtom kolu grupe A Lige šampiona.

Utakmica između Steaue i Novog Beograda biće odigrana u sredu od 18.30 časova u Bukureštu. Prvi meč ova dva kluba završeno je pobedom šampiona Srbije rezultatom 19:7.

"Naš skor u Ligi šampiona trenutno je 2-1 i apsolutno smo spremni i željni da odigramo dobru utakmicu, da pobedimo i na naš konto dodamo tri nova boda. To će nam dati dodatnu sigurnost i motivaciju za naredne utakmice", rekao je Gocić na konferenciji za medije u Beogradu.

"Imamo određenih kadrovskih problema koji su prouzrokovani bolešću i sitnijim povredama pojedinih igrača, tako da sastav tima nećemo znati do početka utakmice. Ali, i pored toga spremni smo za duel sa Steauom. Siguran sam da ćemo maksimalno motivisano i ozbiljno ući u meč i upisati novu pobedu u Ligi šampiona", konstatovao je Gocić.

On je analizirao prethodni meč sa Šapcem u Superligi Srbije koji je Novi Beograd dobio rezultatom 12:10.

"Mislim da su utakmice kao taj duel protiv Šapca aspolutno potrebne mojoj ekipi. Jedan od razloga je svakako to što do tog meča u domaćem prvenstvu nismo imali tako neizvesnu utakmicu. Možda je to negde i razlog nešto slabijih naših igara na evrosceni, tako da sam veoma zadovoljan što smo bili u prilici da odigramo jednu takav meč. To i nas diže kao ekipu i takvi mečevi su nam preko potrebni kako bismo došli do željenog nivoa. Još nismo u željenoj formi, ali tek je kraj oktobra i sada se ne dele medalje i trofeji tako da ima još mnogo vremena do tih odlučujućih utakmica u kojima je potrebno biti najbolji", zaključio je Gocić.

Golman Novog Beograda Frančesko de Mikelis uveren je u dobar rezultat na gostovanju u Rumuniji.

"Mislim da smo bez svake sumnje bolji tim, ali nikako ne smemo da potcenimo ekipu Steaue, jer su ipak učesnici LŠ. Sigurno će imati veliku želju da se dokažu i svima pokažu da mogu da igraju ravnopravno u elitnom takmičenju, ali i mi imamo veliki motiv i želju za pobedom. Ideja je da utakmicu uvedemo u naš ritam i da kontrolišem rezultat i dešavanja u bazenu. Naš cilj je da napredujemo iz utakmice u utakmicu i da takmičenje u grupnoj fazi LŠ završimo na prvom mestu. Zato nam je trijumf u ovom meču neophodan", zaključio je De Mikelis.